Uutiset

Ay-mafian loputtava

Haluaisin tuoda esille tavallisen duunarin näkemyksen ay-liikkeen touhuista. Vuosia seurattuani lakkoilua ja kaikenlaista turhaa natinaa työntekijöiden muka huonoista työehdoista, palkoista ja milloin mistäkin, olen tullut siihen lopputulokseen, että ammattiliittojen johtoon pitäisi viimeinkin saada viisaampia henkilöitä.

Vallalla näyttää yleisesti olevan ajatus siitä, että työnantaja on vihollinen, jolle pitää saada järjestettyä mahdollisimman paljon murhetta ja päänvaivaa.

Minulle työnantaja on leivän tuoja ja ymmärrän, että minun tulee tehdä työtä hänen hyväkseen, eikä haitakseen. Minä annan työpanokseni – hän maksaa siitä korvauksen ja johtaa yritystään sekä kantaa vastuun koko hommasta.

Minä en kanna vastuuta muusta kuin siitä, että hoidan työni niin hyvin kuin mahdollista. Lisäksi toivon tietysti, että työnantajani yritys menestyisi ja minulla siten olisi jatkossakin töitä.

On selvää, että työolojen tulee olla turvalliset ja mahdollisimman mukavat työntekijälle, jotta työntekijä voisi hoitaa työnsä hyvin. Selvää on myös, että palkkoja täytyy nostaa yleisen hintatason nousun mukaan.

Sen sijaan on eri asia toimia päättömästi kateuden tai muunlaisen vihan ajamana, mukamas heikkojen puolustajana ja aiheuttaa vain suurempaa haittaa kaikille.

Työnantajan asema Suomessa on nykyään niin surkea, että yritysten toimintoja on ihan pakko siirtää ulkomaille.

Ja työttömiä tulee vain lisää – kiitos siitä ylimahtavalle ay-toiminnalle! Tämän tajuamiseen eitarvita tutkimuksia tai normaalia suurempaa älyä. Perusmatematiikka riittää!

Ehdotan siis yksinkertaisesti, että ay-liikkeen toimia aletaan rajoittaa tehokkaammin lainsäädännön keinoin ja koululaisille aletaan opettaa, ettei työn tekeminen ole ilkeän työnantajan orjana elämistä.

Suomi voi hyvin vain niin kauan kuin meillä on menestyviä yrityksiä ja kukoistava elinkeinoelämä, mikä luonnollisesti tarkoittaa myös hyvinvoivia ja itsensä elättäviä perusskansalaisia. Jotkut ovat johtajia, yrittäjiä ja toiset ovat työntekijöitä. Kumpiakaan ilman ei järjestelmä voi toimia.

Vapaasti ajatteleva duunari

Hämeenlinna

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic