Uutiset

Bää bää!

Arvoisa Hämeenlinnalainen veronmaksaja (HäSa 7.5.2005), lammas täällä! Ensinnä täytyy toivoa, että omaa kirjoitustasi lukiessasi huomasit kuinka hassulta se näytti.Nauratti minua, se kai oli tarkoituskin?!

Ajattelin ensin kirjoittaa kaikkea sitä faktaa, jota me koulutuslautakunnan lampaat olemme päätöksentekomme pohjaksi kuulleet. Kiitos siitä, ei vain asiantunteville vaan myös asialleen omistautuneille virkamiehille ja rehtoreille, jotka parhaimmillaan yötä päivää pohtivat, kuinka jaettavilla penneillä voitaisiin tarjota edes ennallaan pysyviä kouluoloja. Ennallaan pysyviä kouluoloja kaupungissa, jonka juhlapuheissa kuulee mainittavan maagiset sanat: Hämeenlinna – koulukaupunki!

Mutta faktoista viis, kun veronmaksaja puhuu!

Toivoisin kuitenkin, että sinä, arvoisa hämeenlinnalainen veronmaksaja menisit katsomaan, mitä kouluissa oikein tapahtuu! Asia ei ehkä kuitenkaan ole niin, että kouluavustajat viilailevat kynsiään vihellellen kahvinkeittimen poristessa maistuvia kaffeita opettajille, jotka jättävät omatoimiset ja yksinomaa hyväkäytöksiset oppilaansa kertamaan Elon laskuoppia. Ei.

Todellisuus on toinen, ystäväni, ja sen todellisuuden kanssa on hyvä oppia elämään. Ja nähdä ehkä tarpeellisiksi nekin menoerät, jotka eivät välittömästi kosketa omaa napaa.

Saija Virta

emolammas ja 4 karitsaa

Hämeenlinna

Päivän lehti

20.1.2020