Uutiset

Backlund johtoon SM-esteratsastuksen ykkösosuudella

Janakkalan Sanna Backlund laukkasi ainoana virheittä maaliin esteratsastuksen Suomen mestaruuksien ensimmäisellä osuudella Ypäjällä torstaina. Kymmenvuotias ruuna Wiseguy on hyvässä iskussa ja Backlundin tavoitteena on kiillottaa viimevuotinen hopeamitali kullaksi.

– Wiseguy on yritteliäs, hyväpäinen, varovainen  ja kiva hevonen, jonka kanssa menestys on nyt enemmän kuskista kiinni. Mitä enemmän se saa rutiinia ja vuosia, sen parempi siitä tulee, ja jos sen kanssa osuu tolppien väliin, niin hyvä tulee. Se tietää mitä radalla pitää tehdä ja mikä on pelin henki, Backlund naurahtaa.

Hevosella on erikoinen laukka, ei optimaalinen estehevoselle, mutta siitä huolimatta se hyppää vaivattomasti mittavat esteet.

– Sillä on todella paljon voimaa hypyssä. Viime vuodesta se on vahvistunut ja saanut lihaksia niin paljon, että loimen koko kasvanut numerolla.

Kuuma helle paahtoi kilpailijoita, mutta Backlund hehkui ilosta ratsastaessaan Ypäjän nurmipeittoisella derbykentällä.

– Tämä on niin hieno kenttä ja paikka ratsastaa, että ihan hyperventiloin, aivan ainutlaatuinen Suomessa. Täällä pitäisi olla enemmän kilpailuja!

Hallitseva Suomen mestari Mikael Forstén on ykkösosuuden jälkeen toisella sijalla Nandelella yhdellä pudotuksella ja kolmas SM-kultahevosellaan Isaac du Jonquet´lla, jolla tuli kaksi puomia alas. Neljäntenä on Turun Ratsastajien Lotta Riikka Rintamäki Cosma Shivalla jääden Forstenista ajassa vain kahdeksan sekunnin sadasosaa.

Ensimmäinen osakilpailu ratsastettiin 140-tason aikaluokassa, jossa virhepisteet muutettiin sekunneiksi. Hiukan yllättäen radan joutui keskeyttämään 7 ratsukkoa 19 startanneen joukosta.

– Rata oli kiva, ja esteet eivät olleet kovin isoja. Viime vuonna ensimmäisenä päivänä kaikki tekivät nollia. Nyt hevosten ja ratsastajien taso on sama samoin kuin radankin. Uskon, että tässä näkyy se, että viime vuonna SM oli syyskuussa ja nyt taas alkukaudesta, ja ratsastajat eivät ole ehtineet mennä vielä kovin montaa ulkokisaa, Backlund pohtii. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic