Uutiset

Backlund ratsasti voittoon SM-esteiden avauskilpailussa

Janakkalalaisen Hattel Ridersin Sanna Backlund otti otteen kultakantaan tammalla Wilhelmina senioreiden SM-esteratsastuksessa Alavuden Tuurissa perjantaina. Ensimmäinen osakilpailu ratkottiin aikaratsastuksessa, jossa virhepisteet ynnättiin mukaan sekunteina. Backlund hyppäsi virheittä nopean radan.

Tampereen Ratsastusseuraa edustava Kullo Kender sai puomin alas, mutta korvasi sen huimalla ajalla nousten toiseksi ratsullaan LRK Acer. Virolaisratsastaja asuu vakituisesti Suomessa, ja voi kamppailla Suomen mestaruudesta. Kolmanneksi nousi kesän PM-kultamitalisti, Vitträskin Ratsastajien Marina Ehrnrooth, jonka EVLI Luikka hyppäsi puhtaasti jääden taakse hieman ajassa.

– En yhtään innostu johtoasemasta vielä tässä vaiheessa, sääli ettei mitaleja jaeta jo perjantaina. Johdin kaksi vuotta sitten Wilhelminalla SM-kilpailua, kunnes viimeisenä päivänä Ypäjällä tipuin vesihautaan. Hevonen on tosi hyvä, varovainen ja kyvykäs – kaikista hevosistani tähän asti laadukkain. Se on ollut minulla nelivuotiaasta asti, mutta sillä on ollut pitkiä sairaslomia. Eniten mietin, millä saan pysymään vireen yllä ja hevosen jaksamaan henkisesti ja fyysisesti kaikki nämä kierrokset, Backlund selvitti.

Nuorten ja junioreiden maajoukkuevalmentajana toimivalla Backlundilla on Wiseguylla kultaa vuodelta 2013 ja hopeaa 2012 sekä pronssia Aarabellella 2004. Hänen omat valmennettavansa olivat junioreiden kärkikolmikossa tänään.

– Lähdin tänne vähän enemmän valmentajana tänä vuonna, vaikka kilpailuhenkinen olenkin henkeen ja vereen.

Backlund kiittää erityisesti hevosen omistajaa ja kasvattajaa Majlen Fazeria.

– Yhteistyömme Wilhelminan kanssa on kestänyt yhdeksän vuotta. Haluan nostaa erityisesti hattua Mimille, joka on pitkäaikaisessa yhteistyössä pysynyt rinnallani ja luottanut silloinkin, kun on mennyt huonosti.

Kiitosta saa myös kilpa-areena Tuurin Kyläkaupan kupeessa.

– Kisapaikka on hyvä kaikin tavoin, myös yleisön kannalta. Kun kuulin että täällä on SM-kisat, olin skeptinen, kun viime vuonna pohja ei onnistunut odotusten mukaisesti, mutta nyt se toimii hyvin, Backlund kehui. 

Asiasanat