fbpx
Uutiset

Barbie joutuu vasaran alle

Maailman tunnetuin muotinukke, Barbie, joutuu vasaran alle. Kyse ei kuitenkaan ole tuhotyöstä vaan huutokaupasta. Lontoolainen huutokauppa Christie’s on nimittäin saanut myytäväkseen massiivisen Barbie-kokoelman, jonka arvellaan olevan maailman suurin.

Nukkeja on sen verran paljon, ettei niiden tarkkaa määrää ole edes jaksettu laskea. Christie’sillä arvioidaan, että mukana on jopa neljätuhatta Barbieta.

Nuket ovat vuosilta 1959-2002. Barbie-nukkejen lisäksi joukossa on myös Ken-hahmoja sekä muita Barbien lähipiiriin kuuluvia. Lisäksi huutokaupataan vaatteita ja muita varusteita.

Britit hinkuvat pitkää ikää

Britit ovat kovia pitkän iän perään. Moni britti olisi valmis luopumaan ties mistä, jos palkintona odottaisi eläminen 100-vuotiaaksi. Näin ainakin maassa tehdyn kyselyn mukaan.
Peräti 40 prosenttia briteistä olisi valmiita luopumaan seksistä ikiajoiksi, jos se olisi ehtona 100 vuoden iän saavuttamiselle. Naisista uhrauksen tekisi 48 prosenttia, miehistä 31 prosenttia.

Mutta rajansa kaikella. Briteistä 94 prosenttia ei luopuisi perheistään ja ystävistään edes vuosisadan mittaisen elämän takia. Britit ovat sitä mieltä, että tutkijoiden tulee selvittää keinot 100-vuotiaaksi elämiseen ilman, että sen takia pitäisi uhrata mitään.

Kyselyn tekeminen liittyy Britanniassa vilkkaana vellovaan ikääntymiskeskustelun.

Kiina saa oman versionsa Diilistä

Suositusta tosi-tv-sarja Diilistä tulee myös kiinalainen versio. Kyseessä on suuri askel maalle, jossa niin tosi-tv-kulttuuri kuin markkinatalouskin ovat varsin alkeellisella tasolla.

Sarjan alkamisen ajankohta on vielä avoin, mutta se herättää jo nyt kiivasta keskustelua.

Kommunistijohtajat pitivät heti suunnitelmista kuultuaan konferenssin, jossa tähdennettiin kansallisen ja perinteikkään kulttuurin varjelua myös televisiossa. Vastaiskuna Diili-formaatin ostanut kiinalainen tuotantoyhtiö järjesti seminaarin, jossa tuotiin esille maan olevan valmis amerikkalaislähtöiseen tosi-tv-ohjelmaan.

Seminaarissa paikallinen viestintätutkija Miao Di uskoi, että Diili uppoaa Kiinaan kuin kuuma veitsi voihin.

– Jokainen tietää, että kiinalaiset rakastavat rahaa jopa enemmän kuin amerikkalaiset. Me emme vain viitsi mainita sitä julkisesti.

Diili perustuu amerikkalaiseen ohjelmaformaattiin, jossa kilpailijat pyrkivät töihin bisnesgurun yhtiöön. Jenkeissä työnantajana toimii Donald Trump, viime vuonna
suomalaisversiossa uutta alaista haki Jari Sarasvuo.

STT

Menot