Uutiset

Barrikadeille vaan kaikki väärinkohdellut

Nuoret kapinoivat vappuna Helsingissä. Viranomaisetkin saivat siinä osansa. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kommentoi heti, ettei sellainen passaa.

Saa nähdä mitä poliisien tutkimukset lopulta paljastavat.

On ihme, että meillä on kansalaisten keskuudessa näinkin kauan sallittu nykyistä menoa, että vain rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät ja kurjistuvat aina ja entisestään.

Päättäjät eivät haluakaan ymmärtää muiden tilaa, vain omat asiat ovat tärkeitä. Palkka ym. etuudet paranevat kuin itsestään. Niille löytyvät aina perustelut, jos ei muualta niin ulkomailta viimeistään.

Mutta kun nuorten, vanhusten ja muiden vähäosaisten etuja kuinka yrittää edistää ja perustella, niin se asia ei etene, ei sitten millään.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssäläkin (sd.) hyssyttelee mm. vanhusten asian puolesta puhumista.

Juuri kuulin radiosta, kun presidentin palkankorotusta perusteli kristillisten Bjarne Kallis sillä että Euroopassa kaikki presidentit saavat paljon enemmän, että ei tämä esitetty nyt siihen verraten ole paljon mitään. Sillä lailla, näin se menee.

Laman aikana ja sen jälkeen ajettiin alas suomalainen hyvinvointi, eikä sen palauttamisesta saati kehittämisestä edelleen ole tietoakaan. Vain niin sanotut herrat ja optioilla puljaavat pärjäävät.

Kuka muistaa milloin viimeksi on maassamme ollut kunnon mielenosoituksia – barrikadeja? SAK ym. etujärjestöt ovat unohtaneet täysin jäsentensä huono-osaisimpien puolesta puhumisen.

Huono-osaisia ryhmiä löytyy maastamme paljon, joiden asioita tulisi alkaa kiireesti parantamaan. Tässä suhteessa alkaa olla toiminnan aika Suomessakin.

Merkkejä kapinamielialasta alkaa olla, kuten nuoret vappuna Helsingissä jo antoivat esimakua. Kyllä epäkohdista on puhuttu ja tehty asiallisia esityksiä, mutta jos ne vain menevät kuin vesi hanhen selästä, niin on luonnollista ja oikeutettua alkaa harkita ja ottaa järeämpiä keinoja käyttöön.

Ei siis ole ihme, että Supokin on ihmeissään tiedustelunsa epäonnistumisesta. Tämä johtuu rauhallisesti korjauksia odottavista kansalaisista, siksi Supokaan voinut asiaa aiemmin havaita, kun se oli jo tapahtunut.

Kansalaiset uskovat ja odottavat aikansa rauhallisesti. Tämä on syytä uskoa arvoisat ”herrat”. Ei riitä, että päättäjät vain kuuntelevat epäkohtia ja ongelmia sujuvasti vuodesta toiseen. Pitää tulla myös tulla kuulluksi. Tämä tarkoittaa, että epäkohdissa tapahtuu myös korjauksia ja parannuksia. Ellei näin tapahdu on ymmärrettävää, että keinovalikoima muuttuu.

Kannatan laajoja hallittuja mielenosoituksia niin kauan, että päättäjät heräävät ruususen unestaan ja konkreettisia päätöksiä vähäosaisten asioiden parantumisesta alkaa näkyä.

Pinna se on köyhällä – Suomessakin. Barrikadeille vaan kaikki väärinkohdellut – SAK:laiset ensimmäisinä!

Heikki Peistola

Hämeenlinna

Mainos