Uutiset

Baunssilla tahti kohdallaan

Hämeenlinnalainen tanssiseura Baunssi menestyi hyvin lauantaina Seminaarin koululla pyörähdellyissä rock ´n´ swing -tanssien gp-kisoissa. Seuran maajoukkuepari Juho Päivinen ja Mari Munne voitti odotetusti bugg-tanssin yleisen ABC-luokan ja oli toinen vauhdikkaassa boogie woogiessa.

Baunssin pareista kolmoisvoittoon ylsi junioreiden D-luokassa tanssivat Hermanni ja Hetta Hietala. Lupaava pari voitti fuskun, buggin ja boogie woogien.

Hyvin kotikisoissaan menestyivät myös junioreiden BC-luokassa menestyneet Tommi Tiitta ja Sanni Laine. Pienoinen yllätys oli kuitenkin se, että kaksikko jäi toiseksi menestyslajissaan buggissa. Kisan voitti tällä kertaa tamperelaispari Olli Rasi ja Rosanna Valtonen.

Tiitta, 14, ja Laine, 15, olivat tyytyväisiä lauantain esitykseensä, vaikka komein pokaali jäikin tällä kertaa saamatta. Buggin viime kevään suomenmestaripari suuntaa seuraavaksi katseensa Regensburgissa Saksassa ensi viikonvaihteessa käytäviin EM-kisoihin.

– Ihan hyvin tanssi sujui tänään, vaikka ei tuolla ihan pankkia räjäytettykään, Sanni nauroi.

Baunssin pari on tanssinut yhdessä neljä vuotta. Sanni pääsi vauhtiin rock ´n´ swing -tansseissa siskonsa Anniinan innoittamana. Tommin puolestaan tanssitreeneihin vei puoliväkisin äiti.

– En aluksi todellakaan tykännyt tanssimisesta lainkaan, mutta tosi kivaahan tämä on ollut. Olen ollut mukana jo seitsemän vuotta, muisteli Tommi.

Tiitta ja Laine menestyvät myös boogie woogiessa ja fuskussa. Helsingissä viime keväänä käydyissä SM-kisoissa pari ylsi mestaruuteen buggin lisäksi myös fuskussa. Boogie woogiessa nuorten meno riitti SM-hopeaan. Seuransa gp-kisoissa Tommi ja Anni olivat toisia fuskussa ja kolmansia boogie woogiessa.

Boogie woogie suosituinta

Vauhdikas boogie woogie on ollut jo vuosia rock ´n´ swing -tanssien suosituin laji. Baunssin kisojen kisavastaava Samuli Kalliala on saanut monen juniorin innostumaan tanssista koulujen liikuntatunneilla.

– Boogie woogiessa musiikki on rokahtavaa ja tanssin perusaskeleet ja muutaman kuvionkin oppii helposti jo yhden liikuntatunnin aikana, Kalliala kertoi.

Baunssin gp-kisoissa oli tänä vuonna mukana nelisenkymmentä kisaparia. Hämeenlinnan seuraa kisoissa edusti 17 paria.

– Suurin osa pareistamme oli junnupareja. Olemme kovasti panostaneet nimenomaan juniorityöhön ja se on myös tuottanut tulosta, sanoi Kalliala. (HäSa)

Asiasanat

Menot