Uutiset

Baunssin pareja pääsi maajoukkueeseen

Suomen Tanssiurheiluliitto valitsi vuoden 2017 rock’n’swing-tanssien maajoukkueeseen myös kaksi Hämeenlinnan Baunssin paria.

Viime vuonna maailmanvalloituksen aloittaneet Hämeenlinnan Baunssin Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma jatkavat maajoukkueuraansa tulevalla kaudella boogie woogiessa.

Pari sijoittui viime vuoden MM-kilpailuissa Sveitsin Schaffhausenissa sijalle 21. Uusina pareina boogie woogien maajoukkueeseen on noussut kaksi Helsingin Cometsin paria, kun maajoukkuepaikan lunastivat Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk sekä Miika Aspiala ja Emilia Reitamo. Sauren tanssi viime vuonna entisen parinsa Evgenia Salakhutdinovan kanssa maailman cupin kokonaiskilpailussa sijalle yhdeksän.

Boogie woogie -maajoukkueessa jatkavat odotetusti viime vuonna maailmancupin kokonaiskilpailuissa kuudenneksi tanssineet Juho Päivinen ja Mari Munne (Bolero, Turku).

– Vuosi 2017 tuo tullessaan paljon kilpailuja niin suomessa kuin ulkomaillakin. Tavoitteina meillä on voittaa boogie woogien ja buggin suomenmestaruudet, sekä kivuta kansainvälisissä kilpailuissa korkeammille sijoituksille finaaleissa, Päivinen kommentoi.

– Treenirintamalla pyrimme panostamaan oman tyylimme kehittämiseen ja tanssin lisäksi peruskunnon parantamiseen. Yksi isoista tavoitteista tälle vuodelle on saada lajeillemme enemmän näkyvyyttä ja tuoda rock ’n’ swing -tansseja yhä enemmän ihmisten tietoisuuteen, hän jatkaa.

Bugg-tanssissa maajoukkueeseen pääsivät boogie woogien maajoukkueessakin tanssivat Päivinen ja Munne sekä Kalliala ja Sarviluoma. Bugg-kolmikon täydentää lajin spesiaalistipari Anssi-Ville Vänttinen ja Hanna Vammeljoki (Comets, Helsinki).

– Olemme Samulin kanssa lisänneet buggin osuutta tulevan vuoden harjoitussuunnitelmassa. Tavoitteenamme on päästä ykköspallille buggin SM-kilpailuissa ja saavuttaa finaalipaikka Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa, Baunssin Pinja Sarviluoma kommentoi.

Boogie woogie ja bugg -junioreissa Suomen maajoukkueessa ensi vuonna edustavat Tommi Tiitta ja Salla Äijänaho (Baunssi, Hämeenlinna). Rock ’n’ roll –junioreissa puolestaan Suomea edustavat Jaakko Kuusisto ja Siiri Luoma (Rocking Flames, Valkeakoski).

Asiasanat

Menot