Uutiset

Baunssin parit menestyivät SM-lavalla

Hämeenlinnalainen tanssiseura Baunssi kahmi mitaleita lauantaina Verkatehtaalla pyörähdellyissä rock ’n’ swing -tanssien SM-kilpailuissa. Seuran champion-luokan pari Juho Päivinen ja Mari Munne voitti buggin mestaruuden ja ylsi hopealle boogie woogiessa. Bw:n mestaruuteen pyörähteli helsinkiläisen Cometsin pari Tuomas Sillanpää ja Reetta Koivuniemi.

Baunssin menestystä boogie woogiessa täydensivät neljänneksi yltäneet Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma. Bw:n champion-luokassa oli mukana 13 kisaparia.

Kalliala ja Sarviluoma onnistuivat hyvin myös buggissa, jossa pari ylsi pronssille. Baunssin nuoret Tommi Tiitta ja Anniina Laine olivat neljänsiä.

Myös fuskussa Baunssin parit nousivat palkintopallille. Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma juhlivat mestaruutta, ja Tommi Tiitta ja Anniina Laine olivat pronssilla.

Rockabillyn tahdissa mestaruuteen tanssivat puolestaan Baunssin Aki Uppa ja Marja Uppa.

Kolme vuotta yhdessä tanssineet Juho Päivinen ja Mari Munne huokailivat tyytyväisinä päivän viimeisen vetonsa jälkeen. Sekä buggin että boogie woogien esitykset sujuivat hyvin.

– Saimme buggissa kunnon latauksen, ja bw:ssäkin tanssi pysyi hyvin kasassa. Onnistuimme esittämään tälläkin kertaa parastamme finaalissa, Munne arvioi.

Päivinen ja Munne ovat menestyneet myös kansainvälisissä kisoissa. Parin paras saavutus on boogie woogien mestaruus viime vuonna Aulangolla tanssituissa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.

– SM-kisoissa emme ole kuitenkaan vielä onnistuneet voittamaan bw:n mestaruutta, Mari nauroi.

Baunssilla on myös monta menestyvää ikäkausiparia. SM-kisoissa seura saavutti monta mitalia juniori- ja lapsisarjoissa.

Baunssin isännöimissä SM-kisoissa oli mukana 140 tanssijaa. Mittavia kisoja oli järjestämässä neljänkymmenen talkoolaisen joukko.

Baunssin puheenjohtaja Jari Tiitta myhäili tyytyväisenä lauantain urakan jälkeen. Kisat sujuivat aikataulussa ja rytmikkäistä taputuksista päätelleen myös yleisö piti näkemästään.

– Tänä vuonna näimme erittäin urheilulliset kisat. Onnistuimme myös järjestelyissä ihan hyvin, vaikka nämä olivat vuoden suurimmat rock ’n’ swing -kisat Suomessa, muistutti Tiitta. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.7.2020