Uutiset

BBC: Kaliforniassa sähköt katkaistaan yli miljoonalta maastopalojen takia

Tulipalot pakottivat jo viikonloppuna sähköyhtiöitä katkomaan sähköjä suurilta joukoilta asiakkaitaan.
Tulipalot pakottivat jo viikonloppuna sähköyhtiöitä katkomaan sähköjä suurilta joukoilta asiakkaitaan. Kuva: EPA

Kaliforniassa on tänään odotettavissa laajoja sähkökatkoja aluetta riivanneiden maastopalojen vuoksi, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Sähköt katkaistaan varotoimenpiteenä kovien tuulien vuoksi. Uusien sähkökatkojen on arvioitu vaikuttavan 1,5 miljoonaan ihmiseen.

Tulipalot pakottivat jo viikonloppuna sähköyhtiöitä katkomaan sähköjä suurilta joukoilta asiakkaitaan.

BBC:n mukaan yhdysvaltalaiset kilpailuviranomaiset tutkivat, rikkoivatko sähköyhtiöt sääntöjä katkaisemalla sähköt aiemmin viikonloppuna lähes 2,5 miljoonalta ihmiseltä.

Palosta ei ollut maanantaina hallinnassa edes viittä prosenttia.
Palosta ei ollut maanantaina hallinnassa edes viittä prosenttia. Kuva: EPA

Palot eivät läheskään hallinnnassa

Viime viikolla alkaneet maastopalot ovat johtaneet useiden ihmisten evakuointiin. Esimerkiksi Sonoman viinialueen tulipalo eli niin sanottu Kincade-palo on ajanut ainakin 180  000 ihmistä evakkoon, BBC kertoo.

Palosta ei ollut maanantaina hallinnassa edes viittä prosenttia.

Los Angelesin alueella riehuneen Getty-tulipalon vuoksi 10  000 asuinrakennusta on jouduttu evakuoimaan. Lisäksi maastoa on palanut yli 200 hehtaaria.

Kincade- ja Getty-palojen lisäksi Kalifornian osavaltiossa riehuu kymmenittäin pienempiä paloja. Niitä sammuttamassa on noin 3 000 ihmistä, mutta tulipätsien taltuttamisen uskotaan silti kestävän vielä pitkälti toista viikkoa.

Sammutustöitä ovat vaikeuttaneet alueen kovat tuulet.

– Palohenkilöstö on ollut ylikuormittunutta palojen laajan levinneisyyden vuoksi. Meidän on täytynyt tehdä kovia päätöksiä siitä, mitä taloja voimme suojella, sanoi Los Angelesin kaupungin pelastuslaitoksen johtaja Ralph Terrazas BBC:lle.

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic