Uutiset

Ben Zyskowicz: Tulosta ei pidä selittää torjuntavoitoksi

 

Kokoomuksen Ben Zyskowicz tunnetaan puolueensa vaalianalyytikkona. Helsinkiläinen vaatii, että kokoomuksessa unohdetaan puheet torjuntavoitosta.

– Ääniosuus on korkeampi kuin oletimme, mutta paikkamäärä eli miinus seitsemän on aika oletettu, Zyskowicz kommentoi tilannetta, joka oli lähellä lopullista tulosta.

– Tämähän on aivan selvää, että olemme ottaneet vaaleissa takkiin. Odotuksiin nähden tappio olisi voinut olla suurempikin, mutta tappio mikä tappio. Ei sitä pidä torjuntavoitoksi selittää, hän painotti kokoomuksen vaalivalvojaisissa.

Jos kokoomus haluaisi maksimoida kannatuksensa, puolueen pitäisi Zyskowiczin mielestä hakeutua oppositioon.

– Eurooppalainen ja globaali ilmiö on, että hallitupuolueet ottavat takkiinsa maissa, joissa demokraattisia vaaleja käydään. Ei ole vaikeata ennustaa, että neljänkin vuoden kuluttua hallituspuolueet ottavat takkiinsa. Jos puolueet ajattelevat vain seuraavia vaaleja, niin kyllä kai Suomenkin historia todistaa, että hallitusvastuu rapauttaa kannatusta ja oppositioasema sitä vahvistaa.

Selvästä tappiosta huolimatta kokoomuksen pitää Zyskowiczin mielestä pyrkiä hallitusvastuuseen.

– Puolueet eivät voi eivätkä saa ajatella vain seuraavia vaaleja vaan sitä, että puolueiden tehtävänä on hoitaa isänmaan asioita ja vaikuttaa Suomen ja Euroopan asioihin. Näihin asioihin vaikutetaan enemmän hallituksessa kuin oppositiossa. Normaalioloissa kaikki puolueet pyrkivät hallitukseen, Zyskowicz tähdensi.

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020