fbpx
Uutiset

Bensavarkauksia urakoinut hyvinkääläismies passitettiin vankilaan

Hyvinkään käräjäoikeus on tuominnut 44-vuotiaan hyvinkääläismiehen vankeuteen yli 200 rötöksestä.

Miehelle napsahti puolentoista vuoden vankeustuomio 80 bensavarkaudesta, 90:stä kulkuneuvon oikeudettomasta kuljettamisesta sekä muutamista väärennyksistä ja petoksista. Oikeudessa mies myönsi rötöstelyt mutta katsoi, että osaa teoista pitäisi pitää vain näpistyksinä.

Teoista ensimmäinen ajoittui toissa vuoden elokuuhun. Mies kertoi asuneensa tuolloin autossaan. Hän käytti varkauksiin yli kahtakymmentä eri ajoneuvoa.

Hyvinkään kihlakunnansyyttäjä Jorma Musto sanoo, että tyypillisesti mies ajeli autollaan huoltoasemalle, tankkasi tankin ja toisinaan kanistereitakin täyteen. Tämän jälkeen mies kaahasi paikalta pois maksamatta laskua. Mies teki yhteensä 35 keikkaa, joilla miehen mukaan lähti yli 100 litraa bensaa.

Yhteensä mies anasti 7 300 litraa polttoainetta.

Viime vuoteen mennessä samainen bensavaras oli saanut jo 19 tuomiota. Hänet oli todettu 16 kertaa syyntakeettomaksi. Aiempia tuomioitaan mies on istunut yhteensä 16 vuotta. Myös Hyvinkään käräjäoikeus määräsi miehen mielentilatutkimukseen, jossa hänen todettiin tällä kertaa olleen rikosten tekoaikana alentuneesti syyntakeinen. (STT)

Menot