fbpx
Uutiset

Berliiniläiset lääkärit: Pussy Riotin jäsen on myrkytetty

Venäläisen Pjotr Verzilovin tila ei ole enää hengenvaarallinen.
Venäläinen ihmisoikeusaktivisti Pjotr Verzilov on naimisissa protestiryhmä Pussy Riotissa vaikuttavan Nadezda Tolokonnikovan kanssa. Hän on itsekin ryhmän jäsen.

Venäläisen protestiryhmän Pussy Riotin jäsentä Pjotr Verzilovia hoitavat saksalaislääkärit sanoivat tiistaina olevan “hyvin todennäköistä”, että hänet on myrkytetty.

Tohtori Karl Max Einhaeupl Berliinin Charite-sairaalasta sanoi toimittajille, että todisteita ei ole siitä, että Verzilovilla olisi pitkäaikainen sairaus, kertoi uutistoimisto AP.

Hänen kollegansa tohtori Kai-Uwe Eckardt sanoi Verzilovin olleen lauantaina tapahtuneen saapumisensa jälkeen tehostetussa hoidossa, mutta hänen tilansa ei ollut enää hengenvaarallinen. Verzilovilla on myös Kanadan kansalaisuus.

Eckardtin mukaan Verzilovia hoidettiin Moskovassa hyvin ennen kuin hänet lennätettiin Saksaan. Tohtorin mukaan oireet viittaavat siihen, että Verzilovin sisäelimiä säätelevässä hermojärjestelmässä on häiriö.

Berliiniläiset lääkärit eivät vielä ole saaneet selville, mikä aine on aiheuttanut myrkytyksen.

Näkö-, kuulo- ja kävelykyky meni

Verzilov menetti myrkytyksen vuoksi näkö-, kuulo- ja kävelykykynsä. Hän on venäläisen Mediazona-verkkojulkaisun julkaisija ja Kremlin vastaisen protestiryhmän Pussy Riotin epävirallinen tiedottaja. Mediazona on keskittynyt Venäjän vankiloissa tapahtuviin ihmisoikeusrikkomuksiin.

Hän osallistui ryhmän mielenosoitukseen heinäkuussa Moskovassa ryntäämällä kesken jalkapallon MM-kisojen kentälle poliisiksi pukeutuneena.

Pussy Riot sai maailmanlaajuista julkisuutta vuonna 2012 kun sen jäsenet esittivät presidentti Vladimir Putinin vastaisen protestin moskovalaisessa katedraalissa. Ryhmän jäsenet joutuivat teon takia vankilaan.

Ryhmästä on sen jälkeen muotoutunut Kremlin vastaisen toiminnan symboli. Ryhmä on protestoinut muun muassa feministien ja sukupuolivähemmistöjen puolesta.

Menot