Uutiset

BK-46 väänsi …välierät tasoihin

Raaseporin salintäysi kotiyleisö sai torstai-illassa nauttia käsipalloilusta pitkän kaavan mukaan. Kaupungin ylpeys BK-46 yllätti Riihimäen Cocksin, tosin vasta jatkoajalla. Myöhään alkanut ottelu päättyi kahden jatkoerän jälkeen numeroihin 34–30 (13–11, 26–26, 29–29).

Voitollaan BK tasoitti otteluvoitot, joten lauantaina jatketaan Riihimäellä tilanteesta 1–1.

Ottelun alku oli tasaista ja tarkkaa peliä. Maaleilla ei herkuteltu. Avausjakson alkua hallitsi niukasti Cocks, mutta kotijoukkue nousi puolituntisen lopussa johtoon.

Toisella puoliajalla asetelma kääntyi toiseen suuntaan. Varsinkin jakson alku oli vahvaa riihimäkeläistykitystä. Teemu Tamminen, Ghoerghe Safronii ja Kristo Järve ottivat tilanteen haltuun. Cocks johti jo neljällä maalilla, kunnes raaseporilaisten hyökkäyskalusto Janis Selgisin johdolla kampesi vielä kotijoukkueen kisaan mukaan.

Viitisen minuuttia ennen peliajan täyttymistä Tamminen sai jäähyn ja BK nousi ylivoimalla tasoihin. Olli-Pekka Korpimäki iski BK:lle kaksi maalia, Tamminen ja Siim Pinnonen vastasivat ja vaikka molemmat joukkueen vielä viimeisellä minuutilla yrittivät erikoistilanteista aikalisän kautta ratkaisua, mentiin jatkoajalle.

Ensimmäinen viiden minuutin jatkoaika oli vasta 16-vuotiaan raaseporilaispelaajan, Oliver Helanderin näytöstä. Toisen polven käsipalloilija heitti kaikki kolme joukkueensa maalia. Toisaalta Cocksista onnistuivat Järve, Tamminen ja Rogenbaum. Helanderin kylmäpäivyyttä kuvaa se, että nuorukainen viimeisteli tasoittavan maalin vain 19 sekuntia ennen peliajan täyttymistä.

Toisella jatkoajalla Cocksin pelaajista näkyi, että ollaan vieraskentällä ja pelataan myöhään illalla. Pallot karkailivat ja vaikka Järve pääsi avaamaan viisiminuuttisen heittämällä rangaistusheittoviivalta maalin, meni kotijoukkue menojaan. Kovalla itseluottamuksela pelannut nuori Helander teki toisen ja viimeisen joukkueensa toisen jatkoajan neljästä maalista. Myös Korpimäki ja Selgis onnistuivat, joten voitto jäi ansaitusti Raaseporiin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic