Uutiset

Blues sai pidettyä kotietunsa

Kuudennen ottelunsa kahdeksan päivän sisään pelannut HPK piinasi Espoon Bluesia jääkiekon naisten SM-sarjan ensimmäisessä välieräottelussa keskiviikkona Leppävaaran jäähallissa Espoossa.

Runkosarjan ykkönen ja hallitseva mestari pääsi kuitenkin pälkähästä. Se voitti maalein 5–3 (2–1, 2–1, 1–1) ja otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Toisen kerran HPK ja Blues ovat vastakkain heti torstaina Metritiski-areenassa Hämeenlinnassa. Loppuoptteluihin pääsee kolmella voitolla.

– Oli meidän peli. Harmittaa hirveästi, kun hävisimme. Blues pääsi tekemään kolme halpaa maalia virheistämme. Lahjoitimme sille ensimmäisen, toisen ja viidennen maalin, mietti tulokseen pettynyt HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Julkusen mukaan samanlaisia lahjamaaleja HPK ei antanut Ilvekselle ensimmäistäkään puolivällierissä.

– Huikea peli kuitenkin tytöiltä. Meillä oli maalipaikkoja 6–7 maaliin, mutta ei vaan tehty.

HPK nousi reilu kaksi minuuttia ennen loppua Emmi Leinosen (1+1) osumalla jo maalin päähän. Annina Rajahuhta (2+1) sinetöi kuitenkin loppunumerot vain 37 sekuntia myöhemmin, kun Kerho jo funtsi maalivahdion ottamista vaihtoaitioon.

Leinosen lisäksi HPK:sta onnistuivat maalinteossa Katja Nurmesniemi (1+1) ja Maija Otamo. Anniina Kaitala ja Riikka Noronen saivat syöttöpisteen Otamon osumaan.

– Nurmesniemi, Noronen ja Petra Herzigova pelasivat hienon ottelun. Ketjumme Nurmesniemi–Leinonen–Susanna Nieminen pyrki eliminoimaan Bluesin kovan ykkösketjun ja siinä se onnistuikin hyvin, Julkunen selvitti.

HPK:n maalivahti Maija Hassinen-Sullanmaa torjui Espoossa 38 laukausta ja Bluesin Isabella Portnoj 29. Torstaina HPK:n maalia vartioi Kiira Laine.

– Jos Kiira yltää huippupeliin, me voimme voittaa. Blues ei nimittäin ollut keskiviikkona hyvä, Julkunen arvioi. (HäSa)

 

 

 

Asiasanat