Uutiset

Blues siirsi ratkaisua nuorten puolivälierissä

Katkon paikka on aina vaikea.

Vanhan pallopelien totuuden sai kokea maanantaina HPK:n A-nuorten jääkiekkojoukkue, joka taipui Espoossa ikäluokan puolivälierissä Bluesille maalein 4-1 (2-0, 0-1, 2-0). Kerho johtaa ottelusarjaa edelleen voitoin 2-1 ja pääsee yrittämään välieräpaikan saalistamista seuraavan kerran keskiviikkona Ritariareenassa, kun joukkueet kohtaavat kello 19 neljännessä puolivälierässä.

Blues oli maanantaina maalien verran parempi. Se meni ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon Valtteri Virkkusen (2+1) ja Miro Aaltosen (1+2) osumilla. Teemu Rautiainen (syöttäjinä Otto Paajanen ja Miika Heikkilä) herätteli kavennuksellaan vieraiden toiveita toisen erän lopussa, mutta espoolaisten Ville Ahlgren sammutti takaa-ajon kolmannessa erässä 3-1-maalillaan. Virkkunen viimeisteli Bluesin viimeisen maalin nelisen minuuttia ennen loppua.

-Jäimme ottelun alussa toivomaan ja odottelemaan, että voitto tulee. Emme pyrkineet pelaamaan omaa peliämme, vaan olimme liian passiivisia. Se jäi vähän päälle, vaikka peli paranikin jonkun verran toisessa erässä. Emme kuitenkaan saaneet pelijuonesta tällä kertaa kunnolla kiinni missään vaiheessa, mietti HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

Kerho pääsi yrittämään tasoitusta kolmannen erän alussa kaksi kertaa ylivoimalla, mutta tällä kertaa Bluesin maalivahti Jonathan Iilahti kesti.

-Ylivoimakaan ei oikein natsannut. Meillä oli muutama paikka tasoitukseen, mutta yleensä onni suosii aktiivisempaa ja tällä kertaa Blues oli se joukkue. Siihen pitää saada muutos.

Uusi yritys

Salo siirsi ajatukset nopeasti keskiviikon kotiotteluun.

-Eihän tässä mitään, sarja jatkuu seuraavaksi sitten kotona. Meidän pitää saada oma peli kuosiin ja samoille raiteille. Pitää olla aktiivinen, tehdä aloitteita ja mennä pelin sisälle. Toivottavasti yleisöä tulee paljon halliin. Kaikki voima on meille hyväksi.

HPK:n paras pelaaja maanantaina oli puolustaja Petteri Nikkilä.

-Pete oli hemmetin hyvä ja jämäkkä. Muiden pitää ottaa hänestä mallia, Salo toivoi.

Jokerit ja HIFK jatkoon

Helsingin suurseurat HIFK ja Jokerit selvittivät ensimmäisinä joukkueina tiensä nuorten liigan tämän kauden mitalipeleihin. Jokerit voitti maanantaina Kärpät kotihallissaan maalein 5-0 ja eteni neljän joukkoon suoraan kolmessa pelissä. HIFK puolestaan pudotti niin ikään kolmessa pelissä jatkosta jyväskyläläisen JYPin. HIFK:n kolmannen ottelun voittolukemat olivat vieraissa 4-1.

Ässät voitti omassa sarjassaan KalPan maalein 8-4. Ässät johtaa otteluparia voitoin 2-1. (HäSa)

Päivän lehti

25.1.2020