Uutiset

Bob-koira oikeudessa kissan jahtaamisesta

Sekarotuinen Bob-koira on joutunut oikeuden eteen jahdattuaan kissaa Sidneyn esikaupungissa Balmainissa Australiassa.

Koko kaupunkia kuohuttanut kiista sai alkunsa, kun kissan omistajan mukaan Bob puri jahdin päätteeksi kissaa hännästä. Omistajan mielestä puraisu oli kissapololle niin kova koettelemus, että Bob tulisi tapauksen vuoksi tuomita vaaralliseksi ja laittaa telkien taakse.

Kiista on jakanut koko kaupungin kissa- ja koiraihmisiin ja Bobin tapaus on synnyttänyt Pelastakaa Bob -kampanjan. Tällä hetkellä kiistassa on niskan päällä kissan emäntä, joka voitti Bobin omistajan kiistan ensimmäisellä kierroksella kaupungin poliisituomioistuimessa.

Asianajaja Avni Djemal puolestaan on valmis viemään asian lopulta jopa Australian korkeimpaan oikeuteen. Kiistan lopputulosta ei pidetä pelkästään Balmainin paikallisena asiana, vaan sillä voi olla lopputulosta koko maanosan koiriin.

STT

Skoteillekin mestaruus

Skotlanti ei ole pahemmin päässyt juhlimaan urheilumenestyksellä. Nyt kuitenkin myös skotit ovat yltäneet maailmanmestareiksi. Skotlanti vei nimiinsä elefanttipoolon MM-tittelin.

Mestaruus ratkaistiin viikon kestäneessä turnauksessa Nepalissa. Koska lajia pelataan mastodonttimaisen kookkaiden eläinten avulla, on pelikentänkin oltava suuri. Sellainen löytyi MM-kisoja varten Nepalin kuninkaallisesta Chitawanin kansallispuistosta.

Elefanttipoolo on suosittua Nepalissa. MM-kisojen rymistelyä seurasi keskimäärin 5 000 katsojaa kussakin matsissa.

STT

Joulupukki joutuu valvontakameran tarkkailuun

Joulupukin työ muuttuu vuosi vuodelta kovemmaksi. Walesissa joulupukki joutuu työskentelemään valvontakameran herkeämättömän tarkkailun alaisena. Syynä ovat viime vuosina Britanniassa paljastunet pedofiliatapaukset.

St. Ellin ostoskeskuksessa Llanellissa lapset eivät myöskään enää kerro joulupukille lahjatoiveitaan valkopartaisen vanhan ukin polvella istuen. Lapsia kehotetaan mieluummin istumaan pukin viereen kuin tämän syliin.

– Sääntömme ovat surullinen näyttö meidän ajastamme, valittaa St. Ellin johtaja Gilmour Jones.

– Mutta pahoin pelkään, että meidän on toimittava näin. Muussa tapauksessa joutuisimme luopumaan joulupukista kokonaan, Jones surkuttelee.

STT-Reuters

Paltrow halajaa kokiksi

Hollywoodin supertähdeksi kivunnut Gwyneth Paltrow yllättää urahaaveillaan. Oscar-voittaja sanoo tehneensä jo kaiken mahdollisen näyttelijänä ja haaveilee kokin ammatista.
Brittinäyttelijä kertoi ura-aikeistaan Interview-aikakauslehden haastattelussa.

Gwyneth myös tunnusti, ettei olisi lähtenyt alun alkaenkaan filmiuralle, jos hän olisi tiennyt miten suuret paineet julkisuuteen liittyy.

Paltrow kuitenkin jättää itselleen takaportin auki. Staran mukaan paluu valkokankaalle on mahdollinen, jos jotain ”merkityksellistä” ilmaantuu tarjolle.

– Ymmärrän, että julkkikseksi tullaan omasta tahdosta. Minä kuitenkin halusin olla vain näyttelijä, 32-vuotias Paltrow linjaa.

Brittitähti on ennenkin valittanut huonoista puolista, jotka liittyvät siihen että hän on hoikka, blondi, rikas ja kuuluisa.

STT-DPA

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic