Uutiset

Boricheva jatkaa HPK:ssa

Anna Boricheva, 33, jatkaa pelaamistaan HPK:n lentopallon naisten Mestaruusliigan joukkueessa. Boricheva ja HPK tekivät kolmen vuoden sopimuksen.

Boricheva oli viime kaudella Kerhon kantava voima. Hän voitti naisten liigan pistepörssin, tehotilaston, hänellä oli eniten hyökkäyspisteitä ja paras pistekeskiarvo.

– Viime kausi oli varmasti Annan paras Suomessa. Tietysti halusimme, että hän jatkaa meillä, kertoo HPK-naisten toimitusjohtaja Ville Kalliomäki.

Boricheva suomalaiseksi

Kalliomäen mukaan Boricheva viihtyi 11-vuotiaan tyttärensä Jana Grebenkon kanssa hyvin Hämeenlinnassa ja halusi senkin takia jatkaa Kerhossa.

– Jana käy Hämeenlinnassa koulua ja hän aloittelee lentopalloilua TT-Volleyn junioreissa. Sovimme Annan kanssa, että hän pelaa meillä niin kauan kuin lentopalloa ylipäätään kilpailutasolla pelaa.

Boricheva on Valko-Venäjän kansalainen. Hän on asunut jo pitkän Suomessa ja hakenut myös Suomen kansalaisuutta, jonka hän Kalliomäen mukaan saa pikapuoliin.

– Se antaa meille lisää liikkumavaraa myös joukkueen rakentamisessa.

Boricheva aikoo jatkaa lentopalloilussa myös pelaajauransa jälkeen.

– Hän menee valmentajakoulutukseen. Anna mukana myös TT-Volleyn C- ja B-tyttöjen valmennuksessa apuvalmentajana, Kalliomäki kertoo.

Skenderistä joukkueenjohtaja

HPK:n kroaattivahvistuksen Marina Skenderin, 27, viime kausi päättyi ennen aikojaan. Hänen akillesjänteensä operoitiin. Jalkavaivojen takia Skenderillä on edessä välivuosi. Hän loperttaa pelaamisen ainakin toistaiseksi.

Skender jää kuitenkin Hämeenlinnaan ja HPK:n riveihin.

– Hän pyörittää lentopallojoukkueemme käytännön asiat ja on liigajoukkueen joukkueenjohtaja. Myös Marina alkaa kopuluttautua valmentajaksi ja hän Annan tavoin mukana ensi kaudella TT-Volleyn tyttöjen valmennuksessa, Kalliomäki selvittää. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic