Uutiset

Boricheva taas pitelemätön

Kokenut ja kovakätinen Anna Boricheva näytti suomalaisille tyttömaajoukkueen pelaajille, kuinka lentopalloa pitää pelata.

HPK on naisten Mestaruusliigassa viikonlopun kylässä Kuortaneen urheiluopistolla, jossa sillä on kaksi ottelua Kuortaneella koulua käyvistä lupaavista tyttöpelaajista koottua joukkuetta vastaan.

Lauantaisesta koitoksesta Kerho otti täyden kolmen pinnan potin, eikä jättänyt erääkään Kuortaneelle.

Borichevan tahti oli huikea. Hän takoi 22 (+20) pinnaa, joista 21 tuli hyökkäyksillä ja yksi torjumalla. Borichevan hyökkäysprosentti oli laiturille kova 62.

Pihla Pelklönkin lauantai oli lähes täysosuma. Hänen saldonsa oli 9/+9. Pelkiö torjui neljä pistettä. Samaan torjuntamäärään Kerhosta pääsivät myös Karoliina Friberg ja Annika Kivioja.

Hanna Ylönen puolestaan hyökkäsi kahdeksan pistettä. Katja Kylmäaho ja Noora Venho vastasivat tuttuun tapaan Kerhon pelin rakentamisesta. Sanna Häkkinen puolusti liberona kelpo lailla ja ensimmäiset liigaminuuttinsa sai myös Alajärven Ankkureissa Ykkössarjaa ja HPK:ssa liigaa pelaava Riikka Koivusaari.

Koivusaarella piti lauantaina kiirettä. Hän oli Kuortaneen pelissä kahden ensimmäisen erän ajan ja teki HPK:n päävalmentajan Jukka Koskisen sanoin ”kaksi hyvää hyökkäyspistettä”. Sen jälkeen Koivusaari lähti pelaamaan Alajärvelle Ykkössarjaa. Sunnuntainen nuori nainen on taas HPK:n koostumuksessa.

Riittävän hyvin

– Paljon emme vastustajasta tienneet ennen lauantaita. Pelasimme kuitenkin riittävän hyvin, Koskinen arvioi lauantaista.

– Keskiviikkona Pieksämäkeä vastaan pelasimme mielestäni erinomaisesti, nyt emme niin hyvin. Vähän enemmän mentiin vastustajan mukaan ensimmäisen erän jälkeen, hän jatkoi.

Koskinen sanoi matkustaneensa luottavaisin mielin. Hän tiesi, että Anna Boricheva on hyvässä iskussa. Borichevan hyökkäyspeli olikin vakuuttavaa.

– Myös torjuntamme oli hyvä. Saimme kolmeen erään 15 torjuntapistettä ja olisimme voineet saada niitä enemmänkin. Saimme joka tapauksessa torjunnalla vastustajan hyökkäyksen kuriin.

Kerho pelaa toisen ottelun Kuortaneella sunnuntaina.

– Tuskin muutoksia vastustajan joukkueeseen tulee. Oleellisinta on saada hyvä lataus sunnuntain peliin – niin, ettemme tee peliä itsellemme vaikeaksi, Koskinen mietti.

Testipatteriin

Kuortaneen urheiluopiston joukkue on ensimmäisen kerran mukana Mestaruusliigassa. Se pelaa joka liigajoukkuetta vastaan kaksi kotiottelua viikonloppuisin ja käy muilla liigapaikkakunnilla pelaamassa kerran vierasottelun. Pudotuspeleihin Kuortaneen joukkue ei osallistu, vaikka sinne pääsisikin.

Tuyttöjen maajoukkue korvaa tällä kaudella virolaisjoukkueet, jotka olivat kahden edellisen kauden aikana mukana Mestaruusliigassa.

– Liitto maksaa meille yöpymisen täällä ja pari ruokailua. Lisäksi joka liigajoukkueelle on järjestetty urheiluopistolla samanlainen testipatteri. Tällaisesta testipatterista on puhuttu 30 vuoden ajan ja nyt se sitten toteutuu. On hyvä, että kaikille saadaan tieto, missä suomalainen naislentopalloilija menee.

Koskisen mielestä kuortanelainen vaihtoehto Mestaruusliigassa on virolaista vaihtoehtoa mukavampi.

– Ja on se ainakin seuroille halvempi vaihtoehto. Eikä näihin peleihin takki voi lähteä. Nuorten maajoukkue voi pelata liigapelejä paineitta ja onhan se ottanut täällä erävoittoja, Koskinen tuumi kolme liigapinnaa tähän mennessä ansainneesta viikonlopun vastustajasta. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic