Uutiset

Boricheva tutussa kaupungissa

Tiistai on toivoa täynnä HPK:n naisten lentopallojoukkueelle.

Kerho pelaa kauden toistaiseksi tärkeimmän ottelunsa Minskissä. Se kohtaa valkovenäläisen Minchanka Minskin naisten Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä ottelussa. Toisen kerran joukkueet ovat vastakkain lauantaina Elenia-areenassa.

HPK:n joukkueenjohtaja Anna Borichevalle Minskin ottelu on erityinen tapahtuma. Hän on nimittäin kotoisin Minskistä. Boricheva pelasi seitsemän vuoden ajan HPK:n vastustajan riveissä – tosin silloin se pelasi eri nimellä.

– Tosi jännittävää. Harmi kuitenkin, etten ole Minskissä nyt pelaajana vaan joukkueenjohtajana, kertoo Boricheva, joka päätti komean lentopallouransa HPK:n viime kevään mestaruuteen.

Boricheva tapaa Minskissä tuttujaan ja suuri osa heistä tulee myös ottelua seuraamaan.

– Kaverini, siskoni ja ehkä myös äitini. Tosin en vielä tiedä, tuleeko äitini peliin, kun en itse pelaa, Boricheva naurahtaa.

Hän toivoo, että Minskin otteluun tulee paljon katsojia, mutta epäilee sitä.

– Kaverini osti pääsylipun otteluun viime viikolla. Hän sai itse valita paikan ja huomasi samalla, että halli on melkein tyhjä. Ihmettelen, että liput tulivat myyntiin vain kymmenen päivää ennen ottelua, eikä pelistä ole näkynyt mainoksia. Ihmiset siellä eivät edes tiedä pelistä.

Borichevan mukaan naisten lentopallo ei ole katsojien suosiossa kärkipäässä Valko-Venäjällä.

– Jääkiekko ja jalkapallo ovat Valko-Venäjällä suosittuja urheilulajeja, ehkä myös miesten koripallo, hän arvioi.

Ottelu pelataan Minskin hienossa Falcon Club -areenassa.

– Se on ihan uusi areena, valmistui vasta syksyllä. Itse näin paikan kesällä, kun olin Minskissä, mutta silloin se ei ollut vielä valmis.

Kerhon joukkue lähti Minskiin sunnuntaina, joten se ehtii valmistautua tärkeään vierasotteluun huolellisesti.

– Maanantain aamuharjoitukset pidimme toisessa hallissa, mutta iltaharjoituksiin pääsimme uuteen areenaan.

HPK:n vastustajan iskukykyä on vaikea arvioida. Minchanka Minsk on joka tapauksessa omassa maassaan kestomenestyjä ja sillä on paljon kokemusta myös eurocupeista. Joukkueen kaikki pelaajat ovat valkovenäläisiä.

– En pysty sanomaan, millainen Minskin joukkue on tällä hetkellä. On se kuitenkin täysammattilaisjoukkue. Edellisen kerran näin Minchanka Minskin reilut kaksi vuotta sitten. Pelasimme sitä vastaan Salon turnauksessa ja voitimme. Siitä Minskin joukkueesta ovat yhä joukkueessa kaksi yleispelaajaa. Muuten joukkue on muuttunut, Boricheva kertoo.

Minchanka Minskin joukkueessa on monta Valko-Venäjän maajoukkuepelaajaa.

– Vasenkätinen Aksana Kavalchuk on mielestäni Minskin avainpelaaja. Hän on myös maajoukkuepelaaja, Boricheva sanoo Minskin 37-vuotiaasta ykköstykistä.

Falcon Club -areenan tiistai-iltana mitataan Valko-Venäjän ja Suomen huippujoukkueiden tasoa myös miehissä. Kokkolan Tiikerit matkusti maanantaina Minskiin, jossa se kohtaa Mestarien liigan karsinnassa Stroitel Minskin. Miesten ottelu alkaa paikallista aikaa kello 17 ja naisten ottelu samassa paikassa kello 20. Yle Areena televisioi kummatkin ottelut. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

18.2.2020