Uutiset

Borremans löi tahtia Hauholla

Hyvinkään Pyöräilijöiden Erwin Borremans, 39, oli hyvässä vauhdissa keskiviikkoiltana Hauholla järjestetyssä jokamiestriathlonissa. Vuosi sitten kisassa toiseksi yltänyt belgialainen pääsi tuulettamaan tällä kertaa voittoa. Borremansin aika 200 metrin uinnissa, 10 kilometrin pyöräilyssä ja kolmen kilometrin juoksussa oli 31.05.

Miesten yleisessä sarjassa toiseksi ylsi Pasi Huhtala, joka hävisi voittajalle 20 sekuntia. Kolmantena juoksuosuudelta maaliin kurvasi X-tri Lahden Mika Somppi, joka jäi puolestaan kärjestä 25 sekuntia.

Naisten sarjojen nopein oli sastamalalainen Jonna Karimäki. TT226-seuran triathlonisti ylsi aikaan 33.47. Karjala Triathlonin Katja Rinne hävisi voittajalle jo reilusti (aika 36.03).

Erwin Borremans ei ennättänyt huilata maaliin saavuttuaan. Mies pinkaisi takaisin juoksureitille kannustamaan yhdeksänvuotista poikaansa Kasperia.

– Kasper oli ensimmäistä kertaa mukana vähän pidemmässä kisassa, mutta komeastihan se sujui, sillä hän ylsi toiseksi 14-vuotiaiden sarjassa. Täällä oli mukana muitakin tuttuja kilpailijoita, joita piti kannustaa, nauroi Borremans.

Borremansin oma kisa sujui tänä vuonna suunnilleen juuri niin kuin mies oli suunnitellutkin. Uintiosuudelta hän rantautui neljäntenä ja löi pyörän satulaan päästyään tasaisesti pökköä pesään.

– Se taktiikka sopii minulle hyvin, sillä olen tasaisen huono kaikissa lajeissa. Tavoitteenani olivat nopeat vaihdot ja se, että pääsen lopussa toteuttamaan omaa juoksuani. Aika tiukka kisa siitä kuitenkin kehittyi, mutta niinhän se oli viime vuonnakin, jolloin Olli Miettinen kukisti minut, Borremans muisteli.

Borremansin seuraava urakka triathlonkisoissa on vuorossa reilun viikon kuluttua. Tuolloin hän on mukana Kuopiossa järjestettävässä olympiamatkan SM-kisassa (1,5 km uinti, 40 km pyöräily ja 10 km juoksu).

– Tavoitteenani on yltää ennätykseeni, joka on 2.10. Se ei ole kuitenkaan enää tässä iässä helppoa, Borremans muistutti.

Myös naisten sarjan voittaja Jonna Karimäki, 32, on mukana Kuopion SM-kisoissa. Hauhon jokamiestriathlon oli leppoisaa valmistautumista kovaan kisaan.

– Alku oli kuitenkin kaikkea muuta kuin leppoisaa menoa. Lyhyt uintiosuus ilmeisesti aiheutti sen, että vedessä oli ihan hirveä tohina, Karimäki kuvaili.

Karimäki saavutti juniorina SM-mitaleita kestävyysjuoksussa. Triathlonista hän innostui vasta reilu vuosi sitten.

– Kovin moneen kisaan en ole vielä ennättänyt osallistua. Nämä lyhyemmät kisat sopivat ehkä sen takia minulle parhaiten. Tänään pyörä kulki ihan hyvin, eikä muissakaan lajeissa ollut valittamista, Karimäki pohti.

14. kerran järjestetyssä Hauhon jokamiestriathlonissa oli mukana reilut 250 kilpailijaa. Oikea Reitti oy:n ja Hauhon Sisun suunnistajien isännöimä kisa sai tänäkin vuonna triathlonin ystäviltä paljon kiitosta.

– Täällähän on ihan mahtavat maisemat ja hieno tunnelma, Erwin Borremans kehui.

Tänä vuonna Hauhon raitilla nähtiin paljon kilpailijoita kuntosarjoissa. Kisan puuhamiestä Mikko Reittiä lämmitti etenkin naisten innostuminen lajista.

– He lähtevät vuosi vuodelta runsaammalla joukolla haastamaan itseään. Nimenomaan nämä lyhyet matkat ovat suosittuja, Reitti jutteli. HäSa

Asiasanat