Uutiset

Bottas sai hyvän tuntuman Montrealin rataan, Räikkönen lämpeni toisissa harjoituksissa huippuvauhtiin

Montreal
09.06.2018, 09:21

Urheilu-uutiset

Max Verstappen ja Daniel Ricciardo saivat Red Bullin autot hyvään vauhtiin formula ykkösten perjantain harjoituksissa. Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas lähtevät silti valoisin mielin lauantain aika-ajoon.
Bottas oli ensimmäisellä harjoitusjaksolla viides ja toisella kuudes, mutta Mercedes ottaa tuntumaa kaikkein pehmeimpään renkaaseen vasta ennen aika-ajoa ajettavassa harjoituksessa.
– Tämä oli itse asiassa hyvä päivä meiltä, vaikkei se näy kierrosajoissa. Emme käyttäneet pehmeintä rengasta vielä, mutta auto tuntui heti hyvältä ja toivon, että saamme hyper softit toimimaan aika-ajossa, Bottas kertasi ensimmäistä ajopäivää.
– Monacossa meillä oli pulmia hyper softien kanssa, mutta opimme samalla niistä aika lailla. Aika-ajossa sitten näkee, miten ne saa lämpiämään yhdelle nopealle kierrokselle.
Kauden seitsemäs kilpailu ajetaan Montrealin oikukkaalla radalla. Rata oli liukas varsinkin ensimmäisenä ajopäivänä.
– Normaali tilanne täällä. Alku on hankala, kun radalla on likaa ja pito huono. Jos lipsahtaa ajolinjalta, menee puoli kierrosta ennen kuin pito renkaisiin löytyy uudestaan, Bottas selitti autojen liukastelua.

Pienet siivet ja niukka pito

Räikkönen tunnusti, että kuljettaja on radalla melkoisessa höykytyksessä.
– Tällä radalla ei pääse helpolla. Täällä autoissa ei ole kovin paljoa downforcea, ja pito on huono. Samalla shikaanit pitää yrittää ajaa tarkasti mahdollisimman suoraan, eikä se ole ihan helppoa, Räikkönen kertoi.
– Siinä pitää hyödyntää myös ratojen reunukset, eikä se pomppiminen tunnu kovin mukavalta. Siihen pitää totutella ja auto pitää viedä juuri oikeasta kohdasta shikaanien läpi.
Räikkönen oli ensimmäisessä harjoituksessa kuudes ja toisella jaksolla toinen Verstappenin perässä.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic