fbpx
Uutiset

Bottas vakavana: Se on mitä se on

Formula ykkösten mestaruustitteli lähestyi jälleen varmistumistaan, sillä Mercedeksen Lewis Hamilton voitti Venäjän gp:n ja venytti MM-pistejohtonsa Ferrarin Sebastian Vetteliin jo 50 pisteeseen (306-256). Kisoja on jäljellä enää viisi.

Juhlat Mercedes-tallissa olivat kuitenkin tavallista vaisummat. Valtteri Bottaksen tuoma kaksoisvoitto avitti tietysti Hamiltonia ja tallia valmistajien sarjassa, mutta kisaan paalupaikalta lähtenyt Bottas oli kuitenkin se “moraalinen voittaja”. Viime vuonna Sotshissa uransa avausvoiton ottanut Bottas piti kisaa hyvin hallussaan, mutta joutui päästämään kisan puolivälin lähestyessä Hamiltonin ohitseen.

Tallimääräys oli tietenkin odotettavissa, mutta harmittava ratkaisu se aina on. Bottas ei hymyillyt.

– Vaikea päivä. Hieno tulos tietysti tallille, mutta henkilökohtaisesti varsin vaikea kisa. Se on mitä se on, Bottas sanoi ratahaastattelussa heti kisan jälkeen.

Hamilton puolestaan hauskuutti tarjoilemalla voittopokaalia Bottakselle palkintokorokkeella. Hänenkin mielestään päivä oli vaikea.

– Valtteri teki fantastista työtä, ja hän on todellinen herrasmies. Itse olen voitosta yleensä hyvin tohkeissani, mutta voin ymmärtää, kuinka vaikeaa tämä on (Bottakselle), Hamilton sanoi.

Vettel ajoi kolmanneksi, Ferrarin Kimi Räikkönen neljänneksi.

– Hankalaa. Olimme parempia renkaiden kanssa, mutta vauhdissa olimme jäljessä, Vettel vertaili Ferraria Mercedekseen.

– Tänään olimme jo lähempänä heitä (vaikeiden aiempien päivien jälkeen), mutta eihän tämä tulos ollut sitä, mitä halusimme.

Viimeisestä lähtörivistä startannut Red Bullin Max Verstappen oli hienon ajon jälkeen viides 21-vuotissyntymäpäivänään, ja vaikeista asetelmista lähteneen Red Bullin hyvää päivää täydensi Daniel Ricciardon kuudes sija.

Asiasanat

Menot