fbpx
Uutiset

Brasilian presidentinvaalien kärkiehdokas toipuu puukotuksesta Sao Paulossa

Brasilian presidentinvaalien kärkiehdokas Jair Bolsonaro on toipumassa puukotuksesta, jonka uhriksi hän joutui ollessaan kampanjoimassa Juiz de Foran kaupungissa maan lounaisosassa. Bolsonaro sai vakavia vammoja ja hänet jouduttiin leikkaamaan heti sairaalassa.

Bolsonaron tila on vakaa, ja hänet on siirretty saopaulolaiseen sairaalaan.

Puukotuksesta epäilty mies otettiin kiinni heti veriteon jälkeen.

Epäilty puukottaja on kertonut poliisille, että Jumala käski hänen hyökätä Bolsonaron kimppuun. Hyökkääjä on entinen äärivasemmistolaisen puolueen aktiivi. Hänellä oli kiinni otettaessa mukanaan t-paitaan kääritty veitsi. Mies on määrätty mielentilatutkimukseen.

Hyökkääjän asianajajan mukaan 40-vuotias mies ryhti tekoon “uskonnollisista ja poliittisista syistä sekä niiden ennakkoluulojen vuoksi, joita Bolsonaro on aina osoittanut puhuessaan ihonväristä, uskonnosta ja naisista”.Ylistänyt diktatuuria


Bolsonaro ajaa kovia toimia rikollisuuden kuriin saamiseksi, ja hän on luvannut äänestäjilleen muun muassa laillistaa aseen kantamisen, jotta kansalaiset voisivat suojautua rikollisilta. Paheksuntaa hän on herättänyt naisiin ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvilla kommenteilla ja ylistämällä Brasiliaa 1960-luvulta 1980-luvulle hallinnutta diktatuuria.

Brasilian presidentti Michel Temer tuomitsi tuoreeltaan puukotuksen.

– On kestämätöntä, että demokraattisessa valtiossa ei voida käydä normaalia vaalikampanjaa, hän tviittasi.

Brasilian presidentinvaalien tulevat asetelmat ovat vähintäänkin kummalliset: Bolsonaro käynee kampanjaansa sairaalassa ja toinen suosittu nimi, ex-presidentti Luiz Inacio Lula da Silva on vankilassa, ja häntä on kielletty asettumasta ehdolle. Lulan toinenkin vetoomus kiellon purkamisesta hylättiin eilen.

Vaalien ensimmäinen kierros järjestetään kuukauden päästä.
Asiasanat

Menot