Uutiset

Brightboyn taival starttaa ryminällä

Brightboy-yhtye saattaa hyvinkin olla tämän vuoden Poets Of The Fall. Siis bändi, joka huitaisee täysin puun takaa itsensä hetkessä Suomi-rockin valioliigaan.

Kovin yleistä ei esimerkiksi ole se, että yhtye ehtii ennen debyyttilevynsä ilmestymistä patsastella rockin ajankohtaislehti Rumban kannessa. Brightboylta tällainenkin harvinaisuus kuitenkin onnistui.

Brightboyn Love For The Streets -esikoisella ilmaisu venyy 1960-luvun Beach Boys -henkisistä popmelodioista syntikkapopin kautta johonkin, mitä Brightboyn rumpali Eero Alasuutari kutsuu 2000-luvuksi. Jos Brightboylle välttämättä haluaa etsiä vertailukohtia kotimaasta, mieleen tulee ainakin 1990-luvun suuruus Poverty Stinks ja ajoittain myös yhä vinhasti jyräävä Lemonator.

– Itselläni albumi on sellaisena möykkynä päässä, että en osaa puhua siitä oikeastaan yhtään mitään, Alasuutari sanoo ja pyytää anteeksi.

Sanoitukset terapiaa

Brightboylla ei debyyttinsä kanssa studiossa pitkään nokka tuhissut.

– Levy tehtiin älyttömän nopeasti. Seuraavaa albumia voisi tehdä vähän kauemminkin, mutta se on tietenkin siitä kiinni, kuinka hyvin tämä esikoislevy menestyy, Alasuutari pohtii.

Eero Alasuutari vastaa suuresta osasta Brightboyn sanoituksia. Teksteissä liikutaan – kuten popmusiikissa tapana on – pääosin ihmissuhteissa ja niitä riivaavissa vastoinkäymisissä.

– En minä tiedä, mistä minä aiheet teksteihini poimin – sanoitusten tekeminen on minulle tavallaan terapiaa. Kai ne kertovat lähinnä siitä, mitä minun itseni ympärillä milloinkin tapahtuu. Siitä, mitä näen ja koen, Alasuutari pohdiskelee.

– Saarnaamista minun sanoituksistani ei löydy. Teksteistäni näkee, että olen tehnyt ne pitkälti itselleni.

Kakkosalbumi siintää mielessä

Brightboyssa ovat lisäksi mukana basisti Henri Lidsle, kitaristi Ville Moilanen, kosketinsoittaja Sami Suova ja laulaja-kitaristi-säveltäjä Antti Westman. Ryhmän ajatukset ovat jo tulevaisuudessa. Viisikko haluaisi tehdä kakkosalbuminsa mahdollisimman pian.

– Meillä on hirveästi uusia kappaleita. Nämä debyytin biisithän ovat meille jo tavallaan vanhoja. Meillä on suunnitelmissa, että saisimme uutta aikaan jo ensi vuoden syksyllä, Alasuutari sanoo.

Hyvässä vauhdissa jo oleva suvi vuosimallia 2006 ei vielä merkitse Brightboylle villiä festivaalikesää.

– Meidän albumimme ilmestyy vasta nyt. Jos tässä olisi oikein tosissaan halunnut festareille, levy olisi pitänyt sada ulos huomattavasti aikaisemmin. No, ehkä sitten ensi kesänä keikkakalenterissa on jo iso kasa festivaalejakin, Eero Alasuutari pohdiskelee toiveikkaana.

STT

Päivän lehti

14.7.2020