fbpx
Uutiset

Britannia nimesi Skripalien myrkytyksestä epäillyt

Venäläiskaksikon hotellihuoneesta löytyi jäänteitä novitshek-hermomyrkystä. Venäjä kiistää tiedot.
Britannia antoi pidätysmääräyksen venäläisistä Ruslan Boshirovista ja Alexander Petrovista, joita epäillään syyllisiksi Skripalien murhayritykseen.

Britannian valtakunnansyyttäjä sanoi keskiviikkona selvittäneensä, ketkä ovat venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julia Skripalin murhayrityksen takana, kertoi uutistoimisto Reuters.

Britannia antoi kansainvälisen pidätysmääräyksen venäläisistä Alexander Petrovista ja Ruslan Boshirovista. Poliisi julkaisi heidän kuvansa.

Pääministeri Theresa May kertoi asiasta maan parlamentille keskiviikkona iltapäivällä.

Skripalit löydettiin tiedottomina puistonpenkiltä Britannian Salisburyssa viime maaliskuussa. Britannian mukaan heidät oli myrkytetty novitshok-hermomyrkyllä, jonka neuvostoarmeija kehitti 1970- ja 80-luvuilla. Venäjä kiisti, että sillä olisi mitään tekemistä tapauksen kanssa.

Hotellihuoneessa jäänteitä

– Emme pyydä Venäjää luovuttamaan näitä miehiä, koska Venäjän perustuslaki ei salli omien kansalaisten luovuttamista, sanoi syyttäjänviraston johtaja Sue Hemming.

Epäilty venäläiskaksikko matkusti väärillä henkilöllisyyksillä. He ovat noin 40-vuotiaita ja heillä on Venäjän passit, sanoi Britannian poliisi terrorisminvastaisen yksikön johtaja Neil Basu.

Basun mukaan miesten hotellihuoneesta löytyi jäänteitä novitshek-myrkystä. Miehet saapuivat Britanniaan 2. maaliskuuta ja lähtivät 4. maaliskuuta, jolloin Skripalien myrkytys paljastui.

Venäjä kiisti tiedot keskiviikkona. Venäjän edustaja Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW:ssä toisti Venäjän aiemman kannan, jonka mukaan sillä ei ole mitään tekemistä Skripalien myrkytystapauksen kanssa.

Menot