fbpx
Uutiset

Britannian EU-eroneuvottelut jäihin – Britannian brexit-ministerin palavereiden maraton ei tuottanut tulosta

EU:n ja Britannian tuleva maaraja Irlannissa on osoittautumassa varsinaiseksi kompastuskiveksi neuvotteluille.
Brysseliin kokoontunut brittimedia päivysti Euroopan komission päämajan edustalla sen jälkeen kun julkisuuteen tihkui tietoja brexit-neuvotteluiden etenemisestä.

Sunnuntaina Brysselissä nähtiin varsinainen neuvottelukimara. Britannian EU-ero brexitistä vastaava ministeri Dominic Raab tapasi EU-maiden puolesta neuvotteluja käyvän Michel Barnierin ja 27 Brysselissä työskentelevää suurlähettilästä.

Sunnuntain edetessä kävi kuitenkin ilmi, että osapuolet viheltävät pelin poikki. Uutistoimisto Reuters kertoi sunnuntiana alkuillasta, että brexit nostetaan neuvottelupöydille seuraavan kerran tulevan viikon puolivälissä, kun EU-johtajat lounastavat Brysselissä.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman EU-diplomaatin mukaan neuvottelut olivat intensiiviset ja keskustelut rakentavia, mutta “useisiin avainkysymyksiin ei saatu ratkaisua”.

Bernier kertoi myös perehdyttävänsä EU-johtajat tänään neuvotelluista asioista.

Britannian pääministerin Theresa Mayn on tarkoitus osallistua keskiviikon kokoukseen.

Brexitiin liitttyy useita vaikeita päätettäviä asioita. Yksi suurimmista on kysymys siitä, mitä tehdään Pohjois-Irlannin ja Irlannin väliselle rajalle brexitin jälkeen.

Molemmat osapuolet haluavat välttää paluun rajatarkastuksiin alueella, josta tulee Britannian ainoa maaraja unioniin brexitin jälkeen.

Britannian EU-ero brexitiin on alle kuusi kuukautta.

Menot