fbpx
Uutiset

Britannian poliisi vapautti perjantaina pidättämänsä naisen ja miehen – Heitä ei enää epäillä Gatwickin lentokentän dronehäirinnästä

Gatwickin lentokentän sulkeminen vaikeutti 120 000 matkustajan joulunalusmatkoja.
Matkustajilta vaadittiin pitkää pinnaa Gatwickin lentokentällä, kun matkasuunnitelmat menivät myttyyn. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA

Britannian poliisi on sunnuntaina vapauttanut myöhään perjantaina pidättämänsä naisen ja miehen. 47-vuotias mies ja 54-vuotias nainen pidätettiin Gatwickin lentokentän drone- eli robottilennokkihäirinnän takia lentokentän lähialueelta.

Poliisin mukaan heitä ei enää epäillä dronehäirinnästä, jonka takia Britannian toiseksi vilkkain lentokenttä jouduttiin sulkemaan keskiviikkoillasta perjantaiaamuun ja toistamiseen vielä lyhyeksi aikaa perjantai-illalla. Euroopan vilkkaimpiin kuuluvan lentokentän sulkeminen vaikeutti noin 120 000 matkustajan matkantekoa.

Poliisin mukaan molemmat pidätetyt olivat hyvin yhteistyöhaluisia.

Motiivista ei ole tietoa

Britannian poliisi kertoi jo aiemmin, että dronehäirinnän motiivista ei ole tietoa. Poliisin mukaan kyse ei ole terroriteosta. Dronejen lennättäminen kilometrin säteellä lentokenttäalueesta on rangaistavaa ja siitä voi seurata jopa viiden vuoden vankeusrangaistus.

Lauantaina ei ollut vielä tietoa, minkälaiset taloudelliset vaikutukset lentokentän sulkemisesta oli kolmelle suurimmalle Gatwickillä operoivalle lentoyhtiölle: British Airwaysille, EasyJetille ja Norwegianille.

Viime vuosina dronejen ja lentokoneiden törmäykset ja “läheltä piti” -tilanteet ovat yleistyneet. Gatwick oli kuitenkin mittakaavaltaan suurin dronehäirinnän tapaus, kun kokonainen lentokenttä piti sulkea yli vuorokaudeksi. Turvallisuusviranomaisten ja lentoyhtiöiden pitääkin olla vastaisuudessa varautuneita dronehäirintään joka puolella maailmaa.

Menot