Uutiset

Brittimatkustaja halusi pois Milanon koneesta Lontoossa koronaviruspelon vuoksi - Finnair lentää normaalisti Milanoon

British Airwaysin Airbus joutui palaamaan takaisin lähtöportille Lontoossa, kun yksi matkustajista ei halunnut matkustaa Milanoon koronaviruspelon vuoksi. Kuva: Andy Rain.

Matkustaja halusi pois jo liikkeelle lähteneestä Milanon koneesta Lontoon Heathrown lentokentällä koronaviruspelon vuoksi.

The Independent -verkkolehti kertoo, että British Airwaysin Airbus Milanoon joutui maanantaina palaamaan takaisin lähtöportille kun koneessa ollut matkustaja ei halunnutkaan matkustaa.

NBC Newsin haastattelema toinen matkustaja kertoi lentokoneen kapteenin ilmoittaneen, että yksi koneen matkustajista ei halua matkustaa koronaviruksen vuoksi.

Koneen lähtö myöhästyi parikymmentä minuuttia.

British Airwaysin edustaja kertoo Independentin jutussa, että yhtiö kunnioittaa asiakkaidensa mielipidettä, jos he muuttavat mieltään matkustamisen suhteen.

Lue myös: Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – EU ei ole vielä asettamassa matkustusrajoituksia (24.2.2020)

Finnair lentää päivittäin Milanoon ja myös Roomaan.

Viestintäpäällikkö Johanna Joutsiniemi sanoo, että Italiaan operoidaan normaalisti.

Finnairin viestinnässä ei ole tietoa, ovatko Finnairilla matkustavat peruneet lentojaan Italiaan.

Kun koronavirus alkoi levitä Kiinassa, Finnair perui lentojaan muun maussa Pekingin Daxingin lentoasemalle ja Nanjingiin.

Sittemmin yhtiö poisti varausjärjestelmästään kaikki Manner-Kiinan lennot helmi–maaliskuulta.

Ulkoministeriö on nostanut riskitasoa matkustustiedotteessaan Italiaan matkustaville. Kun turvallisuustilanteen perustaso on ”noudata tavanomaista varovaisuutta”, nyt ulkoministeriö suosittelee Italiaan matkustavien noudattavan ”erityistä varovaisuutta”.

Asiasanat

Menot