Uutiset

Brittimies lensi Manchesteriin, mutta väärään Manchesteriin

Liverpoolilaiselle Jim Hourihanille selvisi vasta tällä viikolla, että myös Yhdysvaltojen New Hampshiressa on Manchester.

Brittimies teki Los Angelesissa lähtöä takaisin kotimaahansa. Hän osti matkalipun ja hyppäsi Manchesteriin lentävään koneeseen. Kaikki oli hyvin ja matka alkoi. Mutta kun Hourihan joutui Clevelandissa vaihtamaan konetta, hänelle selvisi karu totuus. Kone oli, kuten pitikin, matkalla Manchesteriin. Mutta ei suinkaan Britannian Manchesteriin, vaan New Hampshiren Manchesteriin.

– Kun näin 50-paikkaisen koneen, tajusin, että tuo ei voi olla menossa Englannin Manchesteriin. Eikä se sitten ollutkaan. Tajusin, että Manchestereita taitaakin tässä maailmassa olla useampia, Hourihan kertoo.

Lentoyhtiön henkilökuntaa erheen tehnyt britti säälitti niinkin paljon, että lentolippu Britannian Manchesteriin järjestyi ilman minkään sortin lisämaksua. Seuraavana päivänä Hourihan pääsi matkaan kohti vanhan kunnon Englannin Manchesteria.

– New Hampshiren Manchester vaikutti erittäin miellyttävältä kaupungilta. Mitä nyt pubeja saisi olla enemmän, Hourihan ehdottaa.

Manchesterin lentokentän apulaisjohtaja Brian O’Neill sanoo, ettei Hourihan suinkaan ollut ensimmäinen väärään Manchesteriin lentänyt matkustaja.

– Hän sai siitä huolimatta lentokentällämme vip-kohtelun, O’Neill kertoo.

Se on maali taas! – tai sitten ei

Jalkapallon MM-kisojen avajaishuumassa on hyvä muistaa, mihin koko show kuukauden kuluttua huipentuu. Silloin koittaa finaali, joka perinteisesti puhuttaa jalkapalloväkeä vuosikymmeniä. Saksalainen 3-Sat-kanava on taas kerran muistellut vuoden 1966 loppuottelua Englanti-Länsi-Saksa. Ja varsinkin Geoff Hurstin länsisaksalaisten verkkoon ampumaa epäselvää maalia.

Saksalaiskanavan mielestä hyväksytty haamumaali heitti kirouksen Englannin joukkueen niskaan. Englanti ei ole vuoden 1966 voiton jälkeen napannut palkintokaappiinsa minkään sortin pokaalia. Kanavalla tiistaina nähty Wembley 1966 -dokumentti esitti valokuvia ja tietokoneanalyysin Englannin kiistellystä kolmannesta maalista. Ohjelmantekijät katsovat ainakin melkein todistaneensa, että pallo ei ylittänyt maaliviivaa.

Myös Länsi-Saksan joukkueen silloinen kapteeni Uwe Seeler vierailee dokumentissa vakuuttamassa, että Hurstin maali ei ollut maali. Sen jälkeen dokumentti antaa linjamiehenä maalin siunannen neuvostoliittolaisen Tofik Bahmarovin kuulla kunniansa.

Dokumentin lopussa saksalaiskatsojat saavat aiheen hersyvään ja vahingoniloiseen nauruun. Tarjolla on katsaus Englannin jalkapallon arvokisoissa Saksalle häviämiin rangaistuspotkukilpailuihin.

STT

Päivän lehti

7.7.2020