fbpx
Uutiset

Brittinaisen skootteri räjäytettiin pommina

Tavallisimmin ajopeli häviää, koska pitkäkyntiset korjaavat sen talteen, mutta britannialaisen Heidi Brownin skootteri hävisi kerralla kuin tuhka tuuleen. Se nimittäin räjäytettiin.

Brown oli pysäköinyt ajokkinsa rekisteritoimiston ulkopuolelle ja mennyt hakemaan siihen rekisterikilpiä. Paikalliset liikemiehet olivat kuitenkin tehneet poliisille ilmoituksen, koska epäilivät jostain syystä skootteria pommiksi, ja armeijan erikoismiehet tulivat tuhoamaan sen.

Räjäytyksen takia viereiset toimistorakennukset evakuoitiin ja kolme tietä suljettiin.

– Emme saaneet selvää, kenen ajoneuvo oli, koska siinä ei ollut rekisterikilpiä, Suffolkin poliisin edustaja kertoi.

Paradoksaalisesti 22-vuotiaalle Brownille oli varta vasten luvattu, että hän saisi jättää skootterin viraston viereen odottamaan katsastusta.

STT

Viimeinen Star Wars kuin avaruuden Titanic

Star Wars -elokuvasarjan isä George Lucas arvioi, että saagan viimeinen elokuva on kuin avaruuteen siirretty Titanic-filmi. Leffa saa ensi-iltansa maailmanlaajuisesti 19. toukokuuta.

– Viimeinen Star Wars ei muistuta tarinan ensimmäistä filmiä. Uusi elokuva on todellinen nyyhkyjuttu. Se tullaan ottamaan vastaan tavalla, jota kukaan meistä ei osaa odottaa, valkokankaan velho lupaa.

Filmiseikkailun päätösosan nimi on Star Wars: Episodi III Sithin kosto. Siitä on jo näytetty otteita. Elokuva alkaa taistelukohtauksella, jossa jediritari Anakin Skywalker (näyttelijänä Hayden Christensen) ja hänen mestarinsa Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) ottavat mittaa pahiksista.

STT

Vorojen saaliina viemärinkannet

Etelä-Afrikan Johannesburg aikoo kitkeä vitsauksen, jossa kaupungin viemärinkannet ovat alkaneet kadota vorojen matkaan. Kuten arvata saattaa, ilman kantta vaaniva viemärinaukko on kävelijöille paha uhka.

Johannesburg on alkanut korvata entiset viemärinkannet painavammilla kansilla, jotka ovat vaikeampia varastaa. Vielä tärkeämpää on se, että uudenlaisien kansien arvo on pimeillä markkinoilla lähes olematon.

Muutokselle on selvä tarve.

– Joinakin öinä jopa 25 viemärinkantta saattaa kadota pieneltä
alueelta. Epäilemme, että asialla on järjestäytynyt rikollisuus, linjaa kaupungin vesilaitoksen edustaja Jameel Chand.

STT

Menot