Uutiset

Brittinuoret: Futis-Rooneysta pääministeri

Kun jalkapallon kultakenkä Wayne Rooney ripustaa pelitossut naulaan, hänellä voisi olla tulevaisuus politiikassa. Näin ainakin uskovat Britannian koululaiset.

Paras henkilö saarivaltion pääministeriksi olisi Wayne Rooney, ilmenee Kids General Election -kyselytutkimuksesta. Kyselyyn osallistui tuhat 9-13-vuotiasta koululaista.

Vähemmän sanavalmiina tunnettu Rooney sai lapsilta 15 prosentin kannatuksen. Nykyisen pääministerin Tony Blairin äänimäärä jäi puolet pienemmäksi.

Blairin otsaan voi nousta tyly pahka – hän hävisi myös taikahahmo Harry Potterille.

STT, Reuters

Sheena-koiran valppaus pelasti nelijalkaisen asuinkumppanin

Walesilainen labradorinnoutaja Sheena, 12, nousi viime viikolla sankarikoiraksi vanhoilla päivillään. Nelijalkaisen sankarin ripeän toiminnan toiminnan ansiosta sen kaverikoira, samaa rotua edustava Lacey, 13, saatiin vedettyä ylös jorpakosta. Lacey oli molskahtanut veteen leikeissään liikaa innostuttuaan, kertoo North Wales Weekly News.
Musta sankaritar Sheena oli yhtäkkiä huomannut, että sitä huomattavasti vaaleampi Lacey on kadonnut kuvioista. Sheena lähti etsimään ystäväänsä, ja näki sen polskimassa jyrkänteeltä avautuvassa vesistössä.

”Erotin Laceyn vedessä kaukana alhaalla”

Sheenalla ei pitkään kuono tuhissut, kun se lähti etsimään koirien yhteistä emäntää Marion Jonesia. Emäntä uskoi Sheenan poukkoilevan ja ärhäkällä haukkumisella höystetyn käyttäytymisen nähtyään ja kuultuaan, että nyt on jotakin pahasti pielessä.
Sheena lähti tassuttelemaan tiettyyn suuntaan vaatien emäntää seuraamaan, ja vei rouva Jonesin juuri siihen kohtaan jyrkännettä, josta Lacey-parka oli veteen pudonnut.
– Erotin Laceyn vedessä kaukana alhaalla. Mutta eihän minulla ollut mitään keinoa saada sitä sieltä ylös. Niinpä päätin kutsua paikalle apuvoimia, 61-vuotias Marion Jones kertoo.
– Minullahan ei ole edes matkapuhelinta. Onneksi törmäsin erääseen nuoreen mieheen, jonka taskusta sellainen löytyi. Soitin numeroon 999, ja pyysin rannikkovartiostoa saapumaan hätiin, Jones jatkaa.

”Pelastusryhmä toimi suurenmoisesti”

Rannikkovartiosto puolestaan jatkoi soittokierrosta ja hälytti paikalle muita pelastustoimen ammattilaisia, jotka saapuivatkin tapahtumapaikalle erittäin nopeasti. Eikä rouva Jonesin ja Sheena-koiran tarvinnut pitkään jännittää, kun pelastusryhmä nosti täysissä sielun ja ruumiin voimissa olevan Laceyn jorpakosta läheistensä syleilyyn.
– Pelastusryhmä toimi kerrassaan suurenmoisesti, rouva Jones kiteyttää.
– Se tässä tosin oli kummallista, että olen ulkoiluttanut koiriani tällä alueella lukuisia kertoja. Mutta meillä ei ennen tätä ollut koskaan ollut täällä mitään ongelmia, Marion Jones ihmettelee.

STT

Päivän lehti

28.1.2020