fbpx
Uutiset

Brittitiedustelun mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainassa on pysähtynyt

New York Times: USA:n tiedustelu arvioi jo 7 000 venäläissotilaan saaneen surmansa.
Britannian puolustusministeriön tiedustelun mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainassa on suurelta osin pysähtynyt kaikilla rintamilla.
Britannian puolustusministeriön tiedustelun mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainassa on suurelta osin pysähtynyt kaikilla rintamilla. Lehtikuva/AFP

Britannian puolustusministeriön tiedustelun mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainassa on suurelta osin pysähtynyt kaikilla rintamilla.

Tiedusteluarvion mukaan venäläisten eteneminen maalla, merellä ja ilmassa on ollut viime päivinä minimaalista ja joukot ovat kärsineet suuria tappioita.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Yhdysvaltain tiedusteluarvioiden mukaan Ukrainassa olisi kuollut sodan kolmen viikon aikana jo noin 7  000 venäläissotilasta, kertoo New York Times. Nimettömänä pysyttelevät tiedustelulähteet varoittavat, että useista eri lähteistä johdettu arvio kaatuneista on epätarkka.

Amerikkalaiset tiedustelulähteet kuitenkin arvioivat, että suuri kuolleiden määrä voi selittää venäläisten kyvyttömyyttä ja haluttomuutta jatkaa hyökkäystä esimerkiksi Kiovan lähistöllä. Sotilasasiantuntijoiden mukaan joukkoyksikkö ei kykene jatkamaan taistelutehtäviään, jos se menettää yli kymmenesosan vahvuudestaan kuolleina tai haavoittuneina.

Brittitiedustelun mukaan Ukrainan vastarinta sen sijaan on ollut kovaa ja hyvin järjestäytynyttä. Tästä kertoo se, että suurin osa Ukrainan alueesta ja kaikki suurimmat kaupungit ovat edelleen ukrainalaisten hallussa.

Svenska Dagbladetin haastatteleman ruotsalaisen sotilasasiantuntijan Joakim Paasikiven mukaan venäläisten hyökkäys on pysähtynyt ja joukot saattavat joutua pian vetäytymään, jos ne jatkavat nykyisen kaltaista taistelua.

Asiasanat

Menot