Uutiset

Brown ratkaisi voiton HPK:lle

Kristina Brownin tehoilta takasi Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkueelle viikon kolmannen kolmen pisteen voiton. Brown teki HPK:n kaikki neljä maalia, kun Kerho nousi Metritiski-areenassa kahden maalin takaa Kärppien ohi. Kotijoukkueen voittonumerot olivat 4–2 (0–2, 1–0, 3–0).

– Tein neljä maalia viimeksi kai 9-vuotiaana. Joukkueemme halusi tänään voittoa ihan oikeasti. Teimme hyvää työtä takaa-ajoasemassa ja saimme luotua paikkoja. Satuin vain olemaan tällä kertaa oikeaan aikaan oikeassa paikassa, yhdysvaltalainen vähätteli.

Turhaan. Brownin kolme ensimmäistä maalia olivat komeita yksilösuorituksia. Kahdessa ensimmäisessä maalissaan hän nousi päädystä väkisin maalintekopaikkaan ja kolmannessa riisti kiekon laidassa oululaisilta ja purjehti maalille. Kerhon neljännessä maalissa Brown sai mainion syötön Miho Shishiuchilta (0+2).

Työnteko palkittiin

Kärpät meni ottelun ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon kahdella ylivoimamaalilla. Tasakentällisin Kerho oli alusta asti vieraitaan edellä. Se sai odotella avausmaaliaan toisen erän loppupuolelle asti, mutta lopulta kärsivällisyys palkittiin. Kolmannessa erässä HPK oli selvästi Kärppiä parempi.

– Olimme vähän epäonnisia, kun saimme alussa jäähyjä ja jouduimme tappiolle. Taistelimme kuitenkin hienosti. Useampi pelaaja nousi esiin ja teki hyviä suorituksia takaa-ajon aikana. Lopulta se riitti voittoon, Brown huokaisi.

Kerholla on runkosarjaa jäljellä vielä neljä ottelua. Sen jälkeen odottavat pudotuspelit.

– Meillä on joukkue, joka tekee paljon töitä. Taistelemme loppuun asti, ja loppuun asti meillä on tarkoitus myös mennä, Brown sanoi.

Hankala ottelu

HPK:n maalivahti Maija Hassinen-Sullanmaa sai lauantaina kukkaset 300 SM-sarjanottelun kunniaksi. Juhlaottelun Hassinen-Sullanmaa seurasi vaihtoaitiossa, mutta oli taas torjuntavuorossa Kärppiä vastaan.

– Tänään oli vähän hankala ottelu. Varsinkin ensimmäisessä erässä oli vaikeaa, kun otimme tyhmiä jäähyjä. Osoitimme, että pystymme nousemaan tappioasemasta. Tällä kertaa saamme aika lailla kiittää Kristinaa, joka teki neljä maalia. Hieno suoritus, maalivahti kehui maalintekijää.

Hassinen-Sullanmaa on nähnyt monta erilaista HPK:n naisten joukkuetta.

– Meillä on taas hyvä joukkue. Olemme kolmantena sarjassa, ja olen sitä mieltä, että pystymme keväällä haastamaan yläpuolellakin olevia joukkueita. Tällä hetkellä fiilis on hyvä. Peleissä on välillä ollut vaikeuksia, mutta olemme pystyneet niitä myös kääntämään.

Kerhon yläpuolella ovat sarjakärki Espoon Blues ja jyväskyläläinen JYP.

– Niiden voittaminen vaatii joka kerta täydellistä peliä. Niissä peleissä ei voida antaa yhtään eteen, sillä molemmilla on sen verran kovat joukkueet täynnä hyviä pelaajia. Kaikkien pitää onnistua joka kerta erittäin hyvin, Hassinen-Sullanmaa arvioi.

Naisten jääkiekko on mennyt Hassinen-Sullanmaan uran aikana isoja askeleita eteenpäin.

– Pelaajista on tullut enemmän urheilijoita. Muutenkin naisjääkiekko kehittyy koko ajan ja toivottavasti sama jatkuu jatkossakin, maalivahti sanoi.

Kerholla on vielä runkosarjassa jäljellä neljä ottelua. Se pelaa seuraavat kolme peliä vieraissa ja päättää runkosarjan tammikuun viimeinen päivä kotiotteluun JYPiä vastaan. (HäSa)

Asiasanat