Uutiset

Buddy Hollyn kello huutokaupattiin hintavasti

Poptähtien jäämistöllä näyttää olevan varsin pysyvää arvoa. Liki 50 vuotta sitten kuolleen Buddy Hollyn rannekello on myyty muhkeaan 155 000 dollarin (129 000 euron) hintaan.

Nimensä salannut nainen osti takavuosien tähden rannekellon Los Angelesissa pidetyssä huutokaupassa.

Timantein koristeltu valkokullasta tehty kello oli lahja Hollyn vaimolta Maria Elena Hollylta.

Buddy käytti rannekelloa kohtalokkaalla lentomatkallaan. Hollyn lisäksi menehtyivät laulajat Ritchie Valens ja The Big Bopper, kun heitä kuljettanut lentokone syöksyi maahan Yhdysvaltain Iowassa 3. helmikuuta 1959.

Vain 22 vuoden ikäisenä kuolleen Buddy Hollyn suurimpia hittejä olivat Peggy Sue, That’ll Be The Day ja Not Fade Away.

Svengijengi ’62 jätti kakun syömättä

Kun katsoo George Lucasin elokuvaa Svengijengi ’62, huomaa, että vuoden 1962 jälkeen on muutamakin saavillinen vettä virrannut joessa jos toisessakin. Jos hedelmäkakku on peräisin vuodelta 1962, se on siis vanha kuin synti.

Amerikkalainen Lance Nesta löysi äitinsä ullakolta itselleen kuuluvan hedelmäkakun. Nestan kaksi tätiä lähettivät sen sankarille 44 vuotta sitten Alaskaan, jossa Nesta silloin palveli armeijassa. Löydettyään nyt kakun alkuperäisessä pakkauksessaan Nesta ei voinut vastustaa kiusausta kurkata sitä.

– Hämmästyin suuresti. Kakku näyttää aivan samalta, kuin se olisi näyttänyt silloinkin.

Nesta oli 44 vuotta sitten saanut äidiltään Alaskaan varoituksen, että Nestan kaksi tätiä hautoo mielessään hedelmäkakun lähettämistä.

– Äiti tiesi minun vihaavan hedelmäkakkuja, mutta hänellä ei ollut sydäntä torpata tätien hedelmäkakkusuunnitelmia, Nesta kertoo.

– Kun paketti tuli perille, en tiennyt, miten toimia kakun kanssa. Vain se oli varmaa, etten minä ainakaan syö sitä. Pidin myös armeijakavereistani aivan liikaa, jotta olisin tarjonnut hedelmäkakkua heillekään, Nesta jatkaa.

Nesta muistaa loppujen lopuksi pakanneensa kakun mukaansa ja vieneensä sen kotiin. Siihen loppuvat hänen hedelmäkakkuun liittyvät muistikuvansa.

Nyt kakkupakkausta tutkiessaan Nesta huomasi, että kakku sisältää rommia ja vähän muutakin alkoholia.

– Jos olisin silloin tiennyt kakussa olevan rommia, olisin syönyt sen, Lance Nesta olettaa.

”Tuoppi olutta ja tatuointi, kiitos!”

Britannian Solihullissa toimivan pubin asiakkailla on oiva tilaisuus saada tuopposen päälle hyvät kaupantekijäiset. Harvester-pubin isännällä kun sattuu olemaan tatuoimisen taito hyppysissään, ja hän myös mielellään hyödyntää taitoaan pitääkseen asiakkaat tyytyväisinä.

– Ideana on tietysti saada pubiin lisää asiakkaita. Ja kun he odottavat vuoroaan saada tatuointi, he ehkä samalla syövät ja juovat jotain, pubin omistava tatuointimestari Phil Jones toivoo.

Tatuointitarjous ei ole Britannian historian ensimmäinen erikoisuus, jolla pubi yrittää houkutella lisää asiakkaita. Pubeissa on muun muassa järjestetty kirkollisia toimituksia.

STT

Päivän lehti

5.4.2020