Uutiset

Budjetti uhkaa ylittyä liki kuudella miljoonalla

Kaupungin tämän vuoden talousarvio on ylittymässä jälleen reippaasti. Tällä hetkellä ylityspainetta on 1,6 miljoonan euron edestä, mutta lukuun ei ole vielä laskettu erikoissairaanhoidosta mahdollisesti lankeavaa yli neljän miljoonan euron lisälaskua.

Budjettinsa ovat ylittämässä opetuspalvelut puolella miljoonalla, terveyspalvelut 0,7 miljoonalla ja Linnan tilapalvelut 0,3 miljoonalla eurolla.

-Ylitykset ovat erittäin huolestuttavia etenkin, kun budjetti jo lähtökohtaisesti oli selkeästi alijäämäinen. Globaali taantuman uhka ja valtionosuusleikkaukset ensi vuodelle vaikeuttavat entisestään tilannetta, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka.

Kaupunginvaltuusto myönsi lautakunnille lisää rahaa viimeksi kesäkuussa. Tuolloin lasten ja nuorten lautakunta sai 1,4 miljoonaa, terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta 1,2 miljoonaa, Ikäihmisten lautakunta 1,5 miljoonaa euroa ja yhdyskuntalautakunta 0,3 miljoonaa euroa. Lisämäärärahoja myönnettiin tuolloin yhteensä 4,4 miljoonaa euroa. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic