Uutiset

Bussimatkailuja

Käytän mielelläni bussia matkustamiseen ja kuljen säännöllisen epäsäännöllisesti Lahti-Hämeenlinna- akselilla. Palvelu on yleensä hyvää,mutta joskus tulee esille erikoisuuksia.

Menin lauantaina 21.1.06 Lammilta Eteläisiin kello 8.55 lähtevässä pikavuorossa. Hämmästyin aika lailla kun taksa oli 7,40 euroa. Ajossa oli Koiviston Auto. Viikon päästä lauantaina 28.1.06 tulin saman matkan toisin päin Pekolan Liikenteen pikavuorolla, joka lähtee Hämeenlinnasta 14.40. Hämmästyin taas kun taksa oli tällä kerralla 6,80 euroa.

Soitin jälkeen päin vielä varmuudeksi matkahuoltoon, josta vahvistettiin Eteläinen-Lammi tai Lammi-Eteläinen väliseksi tämänhetkiseksi taksaksi 6,80. Vaikka kysymys oli ”vain” 0,60 euron erotuksesta, se on kuitenkin yli 3,5 markkaa ylihintaa yhdestä suunnasta, joka summa vielä kertaantuu usein bussia käyttävälle.

Niinpä tiedustelin asiaa Koiviston Autolta, joka perusteli heillä olleen syötettynä rahoitusjärjestelmiin isompi kilometrimäärä aiheuttaen korkeamman taksan.

Pikavuoropysäkkejä Lammin ja Hämeenlinnan välillä on ainoastaan Tuuloksessa, tämän seikan luulisi selkeyttävän taksalaskentaa. Mitään sarjalippua Lammi-Eteläinen -välille minulla ei ole, en tiedä miten taksa niissä on laskettu.

Koiviston Autolta ei tullut mitään hyvitystä, lupailivat kuitenkin tarkistella taksojaan.

Aina ei ole senttejä taskun pohjalla, miten lienee esimerkiksi lapsilla, joille on voitu varata matkaan jämpti hinta: tipautetaanko asiakas tällaisessa tapauksessa autosta viittä kilometriä ennen maalia?

Bussimatkailija

Lammi

Päivän lehti

25.5.2020