fbpx
Uutiset

Bussitarroissa toivotetaan hyvää vointia luonnolle

Lähiviikkoina Hämeenlinnan seudun linja-autoissa vilkkuvat värikkäät tarrat, jotka paikalliset koululaiset ovat suunnitelleet. Seudun kunnat ja bussiyrittäjät järjestivät Hämeenlinna, Janakkalan ja Hattulan alakoululaisille kilpailun, jossa tehtävänä oli suunnitella joukkoliikenneaiheinen takalasitarra, joka saa ihmiset hyvälle tuulelle.

Kisaan osallistui 33 piirustusta 12 luokalta. Voittajiksi nousivat hämeenlinnalaisen Vuorentaan koulun 4. luokka, janakkalalaisen Harvialan koulun 6. luokka ja janakkalalaisen Löyttymäen koulun 4.-6. luokka.

Palkintoperusteina olivat selkeä ilmaisu, vahvat värit, ajankohtainen ja mukava idea ja sitä, kuinka helposti työstä saa tarran. Raatiin kuului bussiyrittäjiä ja Hämeenlinnan kaupungin viestintäyksikön työntekijöitä. Hattulan ja Janakkan kuntien edustajat hyväksyivät raadin esitykset.

Oppilaat liittivät ajankohtaisuuden erityisesti ilmastokysymyksiin ja ekologisuuteen. Tämä näkyy voittajatöissä.

Itse voittajat pääsevät bussikyydillä Hämeenlinnan jääliikuntakeskus Hakioon joulukuussa. Palkinto sisältää bussikyydit ja tunnin luisteluaikaa. Luistelemaan pääsee myös Janakkalan Turengin 1.-2. luokka, joka voitti luistelumatkan arvonnassa. (HäSa)

Menot