Uutiset

Carpelan ja kumppanit jatkavat Huskiesissa

Amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonaan noussut Hämeenlinna Huskiesin miesten edustusjoukkue on solminut tärkeitä jatkosopimuksia kaudelle 2015.

Huskies-hyökkäyksen kapellimestarina kaksi edellistä kautta toiminut pelinrakentaja Niclas Carpelan jatkaa pelinrakentajana ja vastaa myös joukkueen hyökkäyksen koordinoinnista.

Carpelan oli tyytyväinen jatkosopimuksen varmistuttua.

– Ensimmäinen asia tietysti oli se, että itsellä löytyi vielä haluja treenata ja motivaatiota jatkaa pelaamista. Ratkaisuun auttoi myös se, että pysyin kauden ehjänä ja kausi oli myös henkilökohtaisesti paras pitkään aikaan. En tiedä, olenko koskaan heittänyt 36 maalia kaudessa. Se minulle oli selvää, että jos jatkan uraani, niin jatkan sitä Hämeenlinnassa. Seuralla on nuori, tasokas ja laaja pelaajarinki, loistavat valmentajat ja taustaporukka puheenjohtaja Teemu Lahden johdolla pyörittää toimintaa todella laadukkaasti, Carpelan pohtii.

Carpelanin lisäksi Huskies kiinnitti ensi kaudelle myös kokeneet laitahyökkääjät Juhani Kähösen, Sinh Thun sekä Jarno Uiton. Tuleva kausi on kolmikolle Carpelanin tapaan kolmas perättäinen Huskies-paidassa. Laitahyökkääjätrio napsi kiinni Carpelanin runkosarjassa heittämistä 31 touchdownista 26 heittoa ja eteni viime kauden aikana hieman reilut 1000 jaardia.

Kähösen pelaaminen ratkeaa kuitenkin vasta talvikauden jälkeen, sillä mies loukkasi takareitensä Air Raid -turnauksessa ja kärsi vammasta koko kesän.

Linjapelaajista jatkosopimuksen ovat solmineet myös Huskies-paitaan viime kaudeksi siirtyneet Tatu Tarkiainen (hyökkäys) sekä Pasi Mannonen (puolustus).

Huskies aloittaa ohjatun yhteisharjoittelun marraskuun alussa.

Huskiesin sopimuspelaajat kaudelle 2015:

Pelinrakentajat: Niclas Carpelan ja Samu Mäkinen (myös laitahyökkääjä).

Keskushyökkääjät: Iikka Nyman, Anssi Väisänen ja Ari-Pekka Reinikainen.

Laitahyökkääjät: Juhani Kähönen, Jarno Uitto, Sinh Thu, Ville Kettunen, Juuso Alakoski, Pekka Tirri, Asko Mäntymäki, Lauri Virtanen ja Aleksi Kähönen.

Hyökkäyksen linja: Tatu Tarkiainen, Aki Pelkonen ja Pasi Kallio,

Puolustuksen linja: Pasi Mannonen, Santeri Alijärvi, Sampsa Ilmonen, Mikko Rastas, Ville Järvinen, Niko Leppänen, Niko Viik, Niki Juurinen, Kim Lindfors ja Joonas Salmela.

Tukimiehet: Janne Lahikainen, Matias Raaska, Santtu Luukas ja Jussi Tolvanen.

Takamiehet: Aku Kattainen, Mikko Isokääntä, Joel Jokinen, Sami Haantaus ja Matti Klemola. (HäSa)

Asiasanat