Uutiset

Centra kiinnostaa rakennustarvikekauppiaita

Hämeenlinnaan suunnitteilla oleva rakentamisen ja rautakaupan keskittymä kiinnostaa alan yrityksiä. Centraksi nimetty hanke toisi useita market-tyyppisiä myymälöitä Harvialantien varteen.

RTV joutuu etsimään myymälälleen uudet tilat viimeistään siinä vaiheessa, kun Paasikiventien jatkeen rakentaminen toteutuu.

– Vuokrasopimuksemme umpeutuu ensi vuoden lopussa, mutta jatkoa on mahdollisesti luvassa. Myymälän tulevaisuus on mietinnässä, Centra on yksi vaihtoehto, sanoo paikallisjohtaja Arto Leinonen.

Kantolan Parketin toimitusjohtaja Pekka Kuivasaari sanoo, että Centra kiinnostaa, kun lähtö on jossain vaiheessa edessä. Myymälä on vuokratontilla, jonne on suunniteltu asuntoja.

– Katselemme toimitiloja myös muualta. Meille riittää pienempikin myymälä, kun toiminnan painopiste on urakoinnissa. Vähittäismyynti on tässä hyvänä tukena.

Myös Starkki joutuu lähtemään ennen pitkää Kantolasta, joka on muuttumassa asuntoalueeksi.

– Centra on yksi vaihtoehto muiden joukossa. Meille on esitetty alustava luonnos uuden kauppakeskittymän tarjoamista mahdollisuuksista. Tutkimme nyt tätä vaihtoehtoa, sanoo yksikön johtaja Eero Kainulainen.

Pintaväri pysyy Kantolassa
Sen sijaan Värisilmä-ketjuun kuuluva Pintaväri Hämeenlinna aikoo pysyä Kantolassa nykyisellä tontillaan.

– Meillä on oma tontti ja rakennusoikeuttakin on vielä jäljellä, sanoo myyntipäällikkö Pekka Tiala. Centraa hän luonnehtii järkeväksi hankkeeksi.

Tamperelainen Rakennustoimisto Pohjola on tehnyt Hämeenlinnan kaupungin kanssa sopimuksen Harvialantien varren rakentamisesta. Alueelle on tulossa 40000-50000 kerrosneliön tilat. Rakentaminen aiotaan käynnistää ensi keväänä. (HäSa)

Pictures