Uutiset

Chaplinin kävelykeppi huutokaupassa

Elokuvalegenda Charlie Chaplinin filmillä käyttämä kävelykeppi on vaihtanut omistajaa huutokaupassa. Nykyaika-leffassa nähty bambukeppi kohosi Lontoon Christie’sin huutokauppahuoneella 47 800 punnan (69 200 euroa) hintaan.

Tiistaina päätyi vasaran alle muutakin filmitilpehööriä. Chaplinin kahdet tekoviikset löysivät uuden kodin 11 950 ja 17 925 punnan hintoihin. Charlie käytti molempia viiksiä Diktaattori-elokuvassaan.

Ohjaaja George Lucasin Star Wars -filmihanketta varten teettämä näytekypärä myytiin puolestaan 13 145 punnalla. Lucas esitteli kypärää yrittäessään myydä ideaa avaruussaagasta filmipomoille.

Star Wars -kypärän myyjä teki huutokaupassa hyvän tilin. Hän oli ostanut kypärän 12 vuotta sitten 40 punnalla.

STT

Kofi-kolli terrorisoi Lontoon lähiössä

Vaikka onkin nimetty YK:n pääsihteerin mukaan, lontoolaisessa lähiössä asusteleva Kofi-kissa ei varsinaisesti ole ottanut tehtäväkseen edistää maailmanrauhaa.

Naapurusto syyttää kattia alueen lemmikkien ja niiden omistajien elämän vaikeuttamisesta ja jopa siitä, että Kofi olisi niin sanotusti päästänyt ilmat pihalle naapurin kissasta.

– Kofi on todellinen häirikkö, varsinainen kissamaailman rottweiler, jylisee Brian Coombes, joka pelottomasti on asettunut Kofia ja sen toimintatapoja vastustavan ryhmän johtoon.

Poikakissa Kofi, rodultaan muuten bengali, on tarmokkaasti ahdistellut lintuja, oravia ja rottia, mutta sen uskotaan jahdanneen kettujakin. Ja väitteiden mukaan myös alueen lemmikkieläimiä. Kollin epäillään aiheuttaneen lemmikeille lukuisia vierailuja eläinlääkärin luo ja hermoromahduksia näiden omistajille.

Kofin omistajat Chris ja Caroline Hykiel väittävät kissansa olevan aivan samanlainen häntäveijari kuin muutkin lajinsa edustajat. He myöntävät Kofin kyllä osallistuvan tappeluihin, mutta tappajaksi he eivät suostu nelijalkaista ystäväänsä mollaamaan.

– Kofi ei ole ilkeä kissa. Kaikki kissat tappelevat, ja Kofikin jää tappelussa joskus toiseksi, Hykielit muistuttavat.

Viisivuotias Kofi on tappeluissa kuitenkin lievässä etulyöntiasemassa. Se on nimittäin suhteellisen kookas kaveri.

STT

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic