Uutiset

Cheerleadingissa …puhaltavat uudet tuulet

Hämeenlinnalainen cheerleadingseura HCT on saanut uutta virtaa koneeseensa. Seuran joukkueet ovat aloittaneet syksyn harjoituskauden ja paljon uudistuksia on jo koettu, ja on myös tulossa syksyn aikana.

6–8-vuotiaiden joukkue koottiin uudelleen, ja innokkaat cheerleaderinalut aloittivat harjoittelun uuden valmentajan ohjastamina syyskuun alusta. Hieman vanhempien minijoukkue koki kesän aikana myös suuren muodonmuutoksen ja sai muun muassa uudet valmentajat. Joukkue tähtää ensi kevään alkeiskilpailuihin, jotka ovat ensimmäiset kisat sekä uusille valmentajille että suurelle osalle joukkueen harrastajista.

Junioritaso sai myös kaivattua uutta potkua, kun 13–15-vuotiaat jaettiin keväällä kahteen eri joukkueeseen; aloitteleviin ja kilpatasoisiin. Aloittelevasta joukkueesta on mahdollisuus nousta edustusjoukkueeseen taitojen kasvaessa, jolloin edustusjoukkue pääsee nostamaan taitotasoa omien tavoitteidensa mukaan. Hurjana tavoitteena on SM-karsintakilpailut ensi vuonna.

Seuran iällisesti vanhin joukkue on viettänyt kesän hiljaiseloa. Yli 15-vuotiaiden viiden hengen pienryhmä pääsi näyttämään taitojaan viime toukokuussa Vantaalla järjestetyssä Suomi–Ruotsi-maaottelussa, ja kilpailut olivat ensimmäiset kansainväliset koko seuralle, mutta myös osalle harrastajista viimeiset. Eläkeiän saavuttaneet sennuharrastajat ovat nimittäin siirtyneet valmennushommiin, ja tyhjentyneiden rivien täyttämiseksi kaivataan nyt kipeästi uusia harrastajia.

Paitsi seuran joukkueet, myös toiminnan takana hääräävät suuratyöntekijät ovat kokeneet nuorennusleikkauksen. HCT on lanseerannut uuden käytännön joukkueiden toiminnan avuksi: joukkuejohtajat koostuvat nyt harrastajien vanhemmista, jotka avustavat joukkueiden käytännön asioissa, jotta valmentajat saavat keskittyä siihen minkä parhaiten taitavat, eli valmentamiseen. Seura toimi useamman vuoden muutaman aktiivisen toimijan varassa, mutta nyt joukkoon on saatu uusia innokkaita toimijoita. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

22.1.2020