Uutiset

Chevrolet Corvette on kaunotar ja aikakone

-Corvette on kaunotar, mutta rehellisesti sanottuna sen ajo-ominaisuuksia ei voi kehua, myöntävät Vanajanlinnaan Corvette-meetingkiin lauantaina osallistuneet Vesa Laurinmäki Helsingistä ja Joni Kiurunen Kirkkonummelta.

-Hauska sillä on ajella, vaikka tien päällä se on kuin aikakone rättirenkaineen, rumpujarruineen ja vailla kaikkia tehostimia.

Menopelinsä, vuosimallia -59, Kiurunen kertoo hankkineensa nettihuutokaupasta USA:sta. Pikkuhiljaa hän kunnostelee autoa perinnöksi tyttärelleen.

-Nyt sillä on vielä patinoita ulkokuoressaan, mutta moottorin ja voimansiirron olen kunnostanut.

Vihtiläisen Kim Söderbergin Corvetten, vm. – 69, kyljet kiiltelevät kunnioitettavasta iästä huolimatta. Uudenkarhean oranssin värinsä se sai viime keväänä.

Koriremontin ja maalaustyöt Söderberg kertoo teettäneensä Hämeenlinnassa koulutuskeskus Tavastiassa oppilastyönä.


Hissukseen kruisaillen

-Corvetella ajellaan hissukseen kruisaillen, sanoo Jarkko Rannelma Janakkalasta.

Corvettea hän pitää mainiona kohteena autoista pitävälle harrastajalle.

-Se on hinnaltaankin lähes kaikkien tavoitettavissa. Käytetyn ja katsastetun hankkii noin kymppitonnilla. Hinta riippuu tietenkin vuosimallista ja auton kunnosta.

Vastoin monien luuloa, Corvetteen ei Rannelman mukaan tarvitse polttoainettakaan kaataa ämpärikaupalla. Alle kymmenellä litralla kestää jo kurvailla radallakin.

Hänellä itsellään on seitsemän Corvettea liikenteessä, osa niistä on museoautoja.

Kansainväliseen tapahtumaan osallistujat ajelivat lauantaina Aulangolle ja Joutsenlammelle. Jäähallilla tarjolla oli lounas ja rastipiste, jossa mitattiin kuljettajien peruuttamistaitoja.

Tapahtuman Hämeenlinnassa järjesti Club Corvette of Finland ry, jossa jäseniä on noin neljä ja puolisataa. (HäSa)

Menot