Uutiset

Chiappini jatkaa HPK:ssa jopa viisi vuotta

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaiset Suomen mestaruuteen johdattanut Luca Chiappini jatkaa HPK:n luotsina seuraavinakin kausina. Chiappini solmi Pallokerhon kanssa 3+2-vuotisen sopimuksen, joten italialainen valmentaa Hämeenlinnassa ainakin kevääseen 2019 asti.

Kaksi kautta HPK:ta valmentanut Chiappini ei edes harkinnut muita seuroja viime kauden jälkeen.

– Kun kausi oli ohi, keskustelimme Villen (HPK Naisten toiminnanjohtaja Kalliomäki) kanssa tulevaisuudesta ja löysimme yhteisymmärryksen muutamassa minuutissa. Täällä on mahdollisuus työskennellä laadun kanssa, joten miksi muuttaa sitä, vuoden valmentajaksi naisten Mestaruusliigassa valittu mies sanoo.

Ville Kalliomäen mukaan kyseessä on pitkäjänteinen projekti, johon liittyy olennaisesti junioritoiminnan kehittäminen.

– Nyt tiedämme kolme vuotta mitä ja miten teemme ja jatkamme, joten kokonaisuuteen tulee työrauhaa. Nyt jalostamme Lucan näkemystä lentopallosta junioritoimintaan, joka on ollut ongelmamme. Nyt luomme omaa pelikirjaa liigasta pikkutyttöihin saakka, Kalliomäki valaisee.

Tähän hankkeeseen valjastettiin Chiappinin tuntema uusi italialaisvalmentaja, Flavio Rocca, joka on viimeksi työskennellyt Italian A2-sarjan Mondovìssa miesten parissa. Rocca valmentaa nuorten lisäksi myös liigajoukkuetta Chiappinin aisaparina.

– Toivon, että pystyn tuomaan edustusjoukkueeseen on pelaajatarkkailuosaamiseni. Viime vuonna työskentelin pääasiassa sen kanssa, Rocca kertoo.

Hänellä oli kaksi isoa syytä lähteä Suomeen valmentamaan naisia ja tyttöjä.

– Toinen on, että haluan saada kokemusta Italian ulkopuolella. Olin Saksassa kolme vuotta sitten ja pidin siitä. Toinen on, että luotan Lucaan. Puhuimme tilanteesta täällä ja ensivaikutelmani on hyvä näiden kolmen päivän jälkeen.

HPK on tällä viikolla aloittanut valmistautumisen uuteen kauteen italialaisten johdolla. Pallokerholla on Chiappinin mielestä kasassa laadukas ja hyvin roolitettu joukkue. Uudet yhdysvaltalaiset, Allison Mayfield ja Hillary Hurley ovat italialaisen mieleen, kuten myös maajoukkuetason suomalaismateriaali.

Molemmat yhdysvaltalaiset ovat laitureita, Mayfield hakkuri ja Hurley yleispelaaja. Hyökkäyspeliä rakennetaan kesällä uudestaan.

– Vaidoimme hakkureita, joten meidän täytyy ensiksi hioa uutta vastaanottohyökkäyssysteemiä, ja se alkaa passeista. Etenkin alussa meidän täytyy työstää sitä, Chiappini pohjustaa.

Ensi kausi on HPK:n naisille tärkeä, isoimpana mahdollisuutena Mestarien liigan ensimmäinen karsintakierros, jolla vastaan asettuu Minchanka Minsk. Voitolla hieman tasokkaammasta joukkueesta Hämeenlinnaan saapuisi yksi maailman parhaista seuroista, turkkilainen Eczacibasi.

– Mestareiden liigassa pelaaminen on todella tärkeää sekä minulle että seuralle. Haluamme osallistua taistellen joka ottelussa vastustajasta välittämättä, Chiappini pohtii. HäSa

Asiasanat