Uutiset

Chiappini sanoi ruman sanan

HPK:n lentopallojoukkueen päävalmentaja Luca Chiappini on valoisa ja kohtelias mies. Tiistain pelin jälkeen hän kuitenkin sanoi ruman sanan.

– Ei v***u, lohkaisi italialainen suomeksi, kun taisto oli tauonnut tappioon.

Tuomaritkin ottivat vähän roolia. Neljännen erän ratkaisuvaiheissa Viestin Kaisa Jokinen joutui passaamaan. Olihan se selvä käsittelyvirhe, jota Sari Kolehmainen ja Mira Caven eivät halunneet nähdä.

– En halua puhua pahaa tuomareiden virheistä, vaikka kieltämättä se tuli aika ratkaisevaan paikkaan. Eikä tuomareista kannatta valittaa, koska meidän olisi itse pitänyt pelata paremmin, Chiappini myönsi.

Hänen mielestään saattoi olla niinkin, että loppuunmyydyssä hallissa ja kuumassa tunnelmassa paineetkin kasvoivat kovasti.

– En tiedä, millainen peli Salossa torstaina tulee. Meidän on ainakin syötettävä paremmin.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli omiinsa tyytyväinen.

– Hyvä suoritus tytöiltä. Kaksi ja puoli erää pelasimme erittäin hyvin. Olimme mielestäni selvästi parempi joukkue. Kaikki kuitenkin muuttui ykskaks. Kolmannessa erässä meille tuli totaalinen sulaminen. Lymareva (Lena) oli syöttänyt pari ässää. En käsitä, miksi hänen piti sen jälkeen lisätä syöttöönsä voimaa. Ja Vilponen (Pauliina) löi leveäksi yhden pelaajan torjuntaa vastaan.Neljännessä erässä oli käydä samalla tavalla. Onneksi sitten tuli muutama tärkeä onnistuminen.

Lemminkäinen odottaa, että Salon hallikin täyttyy torstaina ratkaisevassa finaalissa.

– Eihän tällaista ratkaisua ole Salossa ollut sitten vuoden 2001, kun nämä samat joukkueet olivat finaalissa. Silloin ratkaisuottelu pelattiin pienemmässä urheilutalossamme. Ikävä kyllä HPK voitti silloin. Me olimme sarjanousijana kova yllättäjä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic