Uutiset

Chiappini tulee takaisin

HPK-naisten lentopallokausi päättyi vasta torstaina pronssijuhliin, mutta ensi kauden suunnittelu on hyvällä tolalla. Kerho julkisti perjantaina, että kesken välieräsarjan joukkueen päävalmentajaksi noussut ja alkukauden apuvalmentajana työskennellyt Luca Chiappini on HPK:n ykkösvalmentaja kahden seuraavan kauden ajan.

Chiappini lähtee lauantaina kotimaahansa Italiaan, mutta palaa Suomeen seuraavan kerran jo toukokuussa.

– Kaksi vuotta lisää kauniissa Suomessa. Olen siitä todella iloinen. Keskustelin tietysti asiasta vaimoni kanssa ja päätimme asiasta yhdessä. Ratkaisu oli helppo tehdä, kun Villen (toiminnanjohtaja Kalliomäki) ehdotus tuli, koska todella pidän Suomesta ja suomalaisista ihmisistä, Chiappini sanoi.

Italialaisvalmentajan mielestä HPK:lla on mahdollisuus olla ensi kaudella vielä parempi.

– Voimme parantaa lentopallon tasoa paljonkin varsinkin nyt, kun EU-pelaajia koskevat säännöt ovat muuttuneet.

Parempi tilanne

Chiappini hyppäsi Kerhon matkaan Bruno Napolitanon kanssa yllättäen viime kesänä, kun Daniele Mario Capriotti joutui luopumaan pestistään henkilökohtaisten syiden vuoksi. Nyt miehellä on ihan erilainen tilanne olla mukana joukkueen rakentamisessa.

– Meidän pitää miettiä tarkasti, millaisen joukkueen rakennamme ja millaisia pelaajia tarvitsemme. Sanoin jo aiemmin, että meidän pitää analysoida kulunut kausi tarkasti, koska meillä oli paljon loukkaantumisia. Siihen pitää löytää syy, eikä samoja virheitä saa enää tehdä, valmentaja mietti.

HPK on julkistanut nykyisestä joukkueestaan jatkosopimukset Pihla Pelkiön, Piia Korhosen, Roosa Niemisen ja Anna Borichevan kanssa. Uusimpana nimenä sopimuspelaajien joukkoon liittyi perjantaina kahden vuoden sopimuksella Michaela Madsen, jonka kausi jäi kesken loukkaantumisen takia.

– Haluamme pitää suurimman osan suomalaisista pelaajista. Meillä on hyviä suomalaisia nuoria pelaajia, joiden kehitykseen olen oikein tyytyväinen. Emme ole vielä keskustelleet ulkomaalaisvahvistuksista, mutta mahdollisuuksia on paljon ja meillä on runsaasti myös aikaa, päävalmentaja muistutti.

Hänellä on selvä visio, millaista peliä ensi kauden HPK pelaa.

– Haluan rakentaa vahvan vastaanottohyökkäyksen. Siihen meidän pitää löytää oikeanlaiset pelaajat, ja olla tarkkana, keihin käytämme rahat.

Kalliomäki tyytyväinen

HPK:n toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki oli tyytyväinen, että Chiappini halusi jatkaa HPK:n valmentajana.

– Olemme jutelleet Arin (urheilutoimenjohtaja Viitala) kanssa pitkin kautta asioista ja päässeet tutustumaan Lucaan ja siihen, miten hän toimii eri tilanteissa. Olemme myös omin silmin nähneet, että hän pystyy kehittämään pelaajia, sekä nuoria että vanhempia, Kalliomäki kehui.

Kalliomäen mukaan seura tiesi käytännössä jo jouluna, että se haluaa Chiappinin päävalmentajaksi.

– Meillä oli Brunon kanssa 1+2-vuotinen sopimus ja hänen kanssaan tietysti neuvottelimme. Tarkoitus oli tehdä päätöksiä pelien jälkeen, mutta tavallaan jouduimme tekemään päätökset jo vähän aikaisemmin. Seuran ja junioritoiminnan kannalta tämä oli hyvä asia. Junioritoimintaan satsaamme jatkossa aika paljon, toiminnanjohtaja paljasti.

Myös Madsenin jatko miellytti seurajohtajaa.

– Madsen oli joukkueemme johtaja, vaikka hän ei ottanut itselleen roolia. Osittain hänen puuttumisensa takia ja osittain edellisen valmentajan toiminnan takia joukkue meni lukkoon, jonka Luca sai kyllä auottua ilman Michaelan paluutakin. Hän on vielä sellainen pelaaja, joka pystyy kehittymään. Torjuntaa saatiin aika paljon eteenpäin, mutta hyökkäyspuolessa ja yhteistyössä passarin kanssa on vielä kehittämisestä, Kalliomäki sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020