fbpx
Uutiset

Classic juhli mestaruutta Eleniassa

Tamperelainen Classic palasi suomalaisen naisten salibandyn valtiaaksi ryminällä.

Se pelasi runkosarjan jälkeen yhdeksän play off -ottelua ja voitti niistä jokaisen. Finaalisarjassa Classic kellisti hallitsevan mestarijoukkueen nurmijärveläisen SB-Pron suoraan kolmessa ottelussa.

Mestaruutta Classic sai juhlia Hämeenlinnan Elenia-areenassa, joka oli finaalisarjassa SB-Pron kotiareena. Kahden tasaisen finaalin jälkeen kolmas olikin sitten Classicin näytöstä. Tamperelaiset iskivät taululle komeat 10–4 (4–1, 3–3, 3–0) -numerot.

– Meiltä tämä oli ensimmäinen hyvä finaali alusta alkaen. Ensimmäisessä ottelussa annoimme Prolle kaksi erää eteen, lauantain kotiottelussa yhden erän. Nyt pelasimme heti omalla tasollamme, hehkutti Classicin tehopelaaja Eliisa Alanko.

Classicin ykkösviisikko Hanna Sipiläinen–Minna Kallio (1+1); Eliisa Alanko (4+1)–Ella Alanko (1+1)–Nina Rantala (0+3) oli huimassa vireessä. Se liikkui, oli fyysinen ja myös taitava.

Eliisa Alangon, 26, maalijyvä kesti kotimaisen kauden loppuun saakka. Hänen saldonsa yhdeksässä pudotuspelissä oli häikäisevä 18+6=24. Pudotuspelien pistepörssin kakkonen löytyy samasta ketjusta. Mainioita syöttöjä tarjoilleen Nina Rantala sai pörssiinsä pinnoja 8+13=21. Ella Rantala rytmitti sentterinä kentällisen peliä juuri niin kuin pitää.

– Määrätietoinen duuni. 24/7 elämme kuin huippu-urheilijat. Fysiikkaa treenaamme kesät ja talvet, Eliisa Alanko selvitti menestyksen saloja.

Hän opiskelee Turussa hammaslääkäriksi ja jakaa opiskelija-asunnon oikeustiedettä opiskelevan siskonsa Ellan kanssa. Reissaaminen Turusta Tampereelle on käynyt Alangon sisaruksille tutuksi.

Mestaruusjuhlista ei Classic ollut Eliisa Alangon mukaan sopinut mitään. Niihin ajatukset siirtyivät vasta, kun bussi lähti Elia-areenan pihalta kohti Tamperetta.

– Eiköhän me mennä tyttöjen kanssa perinteisesti ensin suihkulähteelle torille (Tampereen). Sieltä matka jatkuu varmaankin Tampereen tenniskeskukseen, jossa myös harjoittelemme. Siellä on saunat ja muutenkin hyvät puitteet myös juhlimiseen.

Pitkään ei Eliisa Alanko kuitenkaan voi olla vain juhlamielellä – eivätkä muutkaan finalistien avainpelaajat.

– Maajoukkue kokoontuu puolentoista viikon päästä. Menemme neljän maan turnaukseen. Näistä joukkueista on monta pelaajaa Suomen joukkueessa.

Alanko pelasi neljännen SM-finaalinsa ja aina on vastassa ollut SB-Pro. Mestaruutta hän on saanut juhlia kolmasti. Katriina Saarinen (1+0) ja Irja Lahtinen (0+1) voittivat sunnuntaina jo kahdeksannen mestaruutensa. Classic on vuollut kultaa naisissa tasan yhtä monta kertaa.

– Ihan voittava fiilis, tiivisti Classicin päävalmentaja Veli-Matti Koivunen, jolle mestaruus oli ensimmäinen päävalmentajana.

– Finaalit menivät 3–0 meille. Pudotuspeleissä yhdeksän voitto pötköön. Paras joukkue voitti mestaruuden, hän jatkoi ja osui oikeaan.

Sunnuntaina pääsääntöisesti kahdella kentällisellä jyrännyt Classic oli parempi kaikilla osa-alueilla – maalivahtipelistä hyökkäysten päättämiseen.

– Classicissa on tehty hyvää duunia jo monen vuodcen ajan. Joukkue on hyvin sitoutunut harjoitteluun. Tässä on tulos. Pystymme pelaamaan kahdella kentällisellä näitä kovia pelejä, Koivunen selvitti.

Asiasanat

Menot