Uutiset

Classic käänsi avausvoiton

Naisten salibandyn finaalisarja nurmijärveläisen SB-Pron ja tamperelaisen Classicin välillä käynnistyi keskiviikkona Elenia-areenassa.

Tamperelaiset ryöstivät itselleen vahvan päätöserän ansiosta kotiedun lukemin 3–2 (0–1, 0–1, 3–0).

– Helpottunut olo. Yksi täplä tuli ja maalin voittokin riittää, huokaisi Classicin päävalmentaja Veli-Matti Koivunen.

SB-Pro joutuu hallitilanteen takia pelaamaan kotiottelunsa muualla kuin Nurmijärvellä ja tämän vuoden finaaleihin seura valitsi Hämeenlinnan uuden areenan, joka myös salibandyväen keskuudessa on todettu huippuhalliksi.

– Todella erinomaiset puitteet täällä. Molemmat puolustivat hyvin. Pallonhallinta oli mielestäni meillä ja paikkoja oli, mutta vähän taisi olla jännitystä vaikka osalla on jo kahdeksas finaalisarja. Kaksi erää olimme ajoittain metrin jäljessä ja päätöserään nostimme karvausta ja aloimme voittaa kaksinkamppailuja, Koivunen kuvasi ratkaisua.

Ottelussa oli alusta asti hyvä tempo ja molemmat ampuivat hanakasti. Eija Helenius vei SB-Pron johtoon ja toisessa erässä Kreeta Lakkalan Classicin maalilla yllätti kotijoukkueen parhaana palkittu Laura Hietamäki. Tiltu Siltanen piti kaksi erää SB-Pron maalilla nollan.

– Alku oli hyvä, mutta lopussa herpaannuttiin. Annettiin vähän periksi johtoasemassa. Nämä ovat pienestä kiinni, Hietamäki harmitteli.

Anne Suomalainen rikkoi Classicin kuparisen päätöserän alussa, mutta heti perään SB-Pro sai rangaistuslaukauksen ja ylivoiman. Se ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa.

Finaalijoukkueissa on yhdeksän naisten maajoukkueeseen valittua pelaajaa, jotka kotimaan pelien jälkeen suuntaavat Sveitsiin huhtikuun lopun EFT-turnaukseen.

Classicin tehoketju otti omiin molemmat SB-Pron maalit, mutta löysi viimeiseen erään tarvittavan lisävaihteen.

Ykköstykki Eliisa Alanko (2+0) tasoitti pelin ajassa 54.04 Hanna Sipiläisen syötöstä ja ampui reilu kolme minuuttia myöhemmin voitto-osuman Nina Rantalan passista.

– Kaksi erää oli hakemista, seisoimme ja odottelimme liikaa. Toisaalta normipäivänä paikoista olisi mennyt sisäänkin. Mutta pleijareissa mennään puolustuksen kautta ja maalinteko on vaikeampaa. Lauantaina pitää pelata alusta asti ja jatkaa siitä, mihin tänään jäätiin, Alanko tuumasi.

Finaalipari on toisilleen tuttu, sillä SB-Pro ja Classic pelaavat neljännen kerran peräkkäin suomenmestaruudesta.

Viime vuonna nurmijärveläiset onnistuivat katkaisemaan Classicin mestaruusputken, mutta tämän kauden Suomen cupin finaalissa tamperelaiset ottivat voiton.

Myös sarjapeleissä Classic oli keskinäisissä otteluissa pykälän edellä, mutta SB-Pro nousi runkosarjan ykköseksi.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja toinen kohtaaminen on Tampereella ensi lauantaina. Sunnuntaina jatketaan kello 14 Elenia-areenassa.

– 45 minuuttia meiltä hyvää peliä ja 15 ei niin hyvää. Jotenkin lopussa passivoiduttiin. Classic on pallollisena taitava. Ero ei ollut iso. Pitää katsella videoita. Meidän pitää terävöittää peliämme ja olla aggressiivisempia, pohti SB-Pron valmentajista Nino Kinnunen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020