fbpx
Uutiset

CNN: Yhä useampi yhdysvaltalainen uskoo Trumpin uudelleenvalintaan

Yhä useampi yhdysvaltalainen uskoo, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump valitaan toiselle virkakaudelle vuoden 2020 vaaleissa, kertoo CNN:n teettämä kysely.

Vastaajista 46 prosenttia kertoi uskovansa, että Trump saa toisen kauden presidenttinä. 47 prosenttia uskoo, että häntä ei valita uudelleen.

Luottamus Trumpin uudelleenvalintaan on kasvanut, sillä maaliskuussa vastaavassa kyselyssä 54 prosenttia vastaajista sanoi uskovansa, että Trumpia ei valita toiselle kaudelle.

Kyselyssä myös tiedusteltiin, kenen vastaajat toivoivat olevan oman puolueensa ehdokas vuoden 2020 presidentinvaaleissa. Republikaanien kannattajista 74 prosenttia on sitä mieltä, että Trumpin pitäisi olla republikaanien ehdokkaana.

Demokraatteja kannattavien keskuudessa suosituin ehdokas olisi entinen varapresidentti Joe Biden, jota toivoi ehdokkaaksi 33 prosenttia demokraattivastaajista. Käytännössä demokraattien ehdokaskisa ei ole vielä edes kunnolla alkanut, sillä mahdollisia ehdokkaita on kymmeniä eikä juuri kukaan ole vielä virallisesti ilmoittautunut ehdokkaaksi.

Kyselyyn haastateltiin reilua tuhatta yhdysvaltalaista ja sen virhemarginaali on 3,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

https://edition.cnn.com/2018/10/14/politics/cnn-poll-trump-biden-bernie-sanders-2020/index.html

Asiasanat

Menot