Uutiset

Cocks askeleen päässä käsipallofinaaleista

Riihimäen Cocks pelasi odotetusti toisen välierävoittonsa perjantai-iltana Vantaalla. Keskiviikkona Riihimäellä surkean vastuksen tarjonnut Atlas oli kotonaan hieman terävämpi, mutta loppuun asti ryhmän eväät eivät riittäneet. Cocks vei toisen välierä maalein 27–32 (16–16) ja voi ratkaista ottelusarjan jo maanantaina kotikentällään.

Cocksin kevätkauden hahmoksi on noussut Nico Rönnberg, joka perjantainakin osoittautui riihimäkeläisten hyökkäyspelin vaarallisimmaksi mieheksi. Jo avausjakson alussa Rönnberg pisti palloja maaliin sellaisella sykkeellä, ettei Atlas tahtonut pysyä kelkassa.

Jakson puolivälissä voimasuhteet kuitenkin tasoittuivat. Baltian liigan ohella ensimmäisessä välierässä torjunnoillaan Cocksin maalissa loistanut Vitalii Shitsko ei ollut parhaassa iskussa. Atlakset takamiehet Milan Filic ja Mirza Mimic saivat heittojaan perille. Niinpä peli eteni tasanumeroissa puoliajalle.

Toisella jaksolla Cocksin parempi taitotaso ja laajempi pelaajamateriaali alkoivat purra. Puolustus söi vantaalaisten hyökkäystehoja ja riihimäkeläisten omat hyökkäykset päätettiin avausjaksoakin tarkemmin. Myös maaliin vaihdettu Kirill Morozov tuki hyvillä torjunnoillaan puolustuksen työskentelyä.

Riihimäkeläiset kiihdyttivät jo toisen jakson kolmannella minuutilla Andrei Novoselovin maaleilla hienoiselle karkumatkalle. Teemu Tamminen, Viktor Kovalenko ja Gheorghe Safronii kasvattivat etumatkaa entisestään.

Aitoa hätää ei riihimäkeläisillä missään vaiheessa ollut, vaikka avausjakso näytti numeroiden valossa tasaiselta. Hienoinen huolimattomuus näkyi hetkittäin pelailuna, mihin kotijoukkue vastasi niin kauan, kuin rahkeissa riitti varaa.

– Puoliajalla päätettiin pistää työhaalarit päälle ja ryhdyttiin hommiin, Cocksin kakkosvalmentaja Jaakko Horelli kuvaili.

Atlaksen luotsi Mikael Källman myönsi keskiviikkoiseen tapaan, että loppunumerot kuvastavat joukkueiden tasoeroa.

– Pelasimme paljon paremman pelin kuin keskiviikkona, mutta enempään emme pysty. Meillä on loukkaantumisia, eikä pelaajia ole tarpeeksi. Se näkyi väsymisenä, Källman summasi.  

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic